Jenkkievankelistan hurja väite: Kirpparivaatteissa pesii pahoja henkiä

27.02.2013 18:15 - Niina Jokiaho

Kun ostat käytettyjä vaatteita, mietit varmasti onko se puhdas. Mutta oletko koskaan ajatellut, että vaatteen mukana kotiin voisi saapua yllättäviä vieraita?

Suomessa on viime päivinä kohistu maallikkosaarnaaja Pirkko Jalovaaran demonipuheista: Jalovaaran mukaan syöpä ja masennus saattavat olla demonien aiheuttamia. Mutta Yhdysvalloissa mennään vielä tätäkin pidemmälle.

Jenkkievankelista Pat Robertson nimittäin väittää, että käytettynä ostettujen vaatteiden mukana kotiin tulee pahoja henkiä. Robertsonin mukaan pahan henget ja demonit saattavat kiinnittyä esineisiin - ja siten niitä saattaa olla esimerkiksi käytetyissä vaatteissa ja huonekaluissa.

Keskustelu sai alkunsa kun Robertson vastasi 700 Club -televisio-ohjelmassaan Carrie-nimisen katsojan kysymykseen.

Carrie kertoi sähköpostissaan ostavansa usein vaatteita hyväntekeväisyyskirppareilta ja hänen äitinsä oli kehottanut naista rukoilemaan tavaroiden puolesta ennen kuin ne kannetaan ovesta sisään. Carrie halusi tietää, voivatko pahat henget todella kiinnittyä vaatteisiin ja huonekaluihin?

Robertsonin mukaan demoneita ei suinkaan ole kaikissa vaatteissa, mutta varovaisuus ja asioiden siunaaminen kannattaa aina.

Tv-evankelista Robertson on Yhdysvalloissa tunnettu kohujen aiheuttaja. Hänen 700 Club -ohjelmaa on näyettty myös Suomessa kristillisellä TV7-kanavalla, mutta näyttäminen lopetettiin sen jälkeen kun Robertson vaati Venezuelan presidentti Hugo Chávezin salamurhaamista.

Lähde: Huffington Post, Wikipedia

Kilpailut

Uusimmat