Kuva: Fotolia

Maailman vanhin kissa on 30-vuotias - suloiset kuvat ja lyhyt "elämänkerta" leviävät netissä

12.05.2016 11:15 - Senni Loikala

Siamilainen kissa Scooter herättää omistajansa joka aamu kuudelta ja istuu oven takana odottamassa, kun tämä tulee töistä kotiin.

Guinnessin ennätyksiä on päivitetty maailman vanhimman kissan osalta. Tittelin on nyt saanut itselleen Yhdysvaltojen Mansfieldissä asuva siamilainen kissa, Scooter. Hännänheiluttaja on syntynyt 24 maaliskuuta 1986, eli ikää sillä on 30 vuotta. Asiasta uutisoi Guinness World Records.

Scooter on saanut elää koko ikänsä omistajansa Gail Floydin kanssa. Floyd kertoo, että pentuna Scooter tykkäsi leikkiä hänen hiuksillaan ja istua hänen olkapäällään kävelemisen aikana.

Kissan temput eivät ole kauheasti muuttuneet iän myötä. Vielä nykyäänkin Scooter herättää Floydin joka aamu kuudelta ”juttelemalla” hänelle ja kuljeskelemalla ympäriinsä. Aina, kun omistaja tulee töistä kotiin, istuu Scooter oven takana odottamassa emäntänsä tuloa.

Avarakatseinen katti

Scooter on päässyt matkustelemaan paljon, ja kissa onkin elämänsä aikana vieraillut kymmenissä Yhdysvaltojen osavaltioissa. Floyd uskoo, että kissan avoimuus on yksi syy sen poikkeuksellisen pitkään elinikään.

- Hän tykkää käydä uusissa paikoissa ja hän pitää ihmisistä, omistaja kertoo.

Nähtäväksi jää, tuleeko Scooterista kaikkien aikojen maailman vanhin kissa. Tällä hetkellä kyseinen titteli kuuluu vuonna 2005 pois nukkuneelle Creme Puff -nimiselle kissalle, joka oli 38-vuotiaaksi.

Pääset katsomaan kuvia maailman vanhimmasta kissasta, Scooterista täältä.

Lähde: Guinness World Records

Lue myös: Oletko jo nähnyt turhautuneen Albert-kissan? Netissä leviävä kuva naurattaa

Lue myös: Omistatko koiran vai kissan? Tutkimus selvitti, mitä lemmikkisi paljastaa luonteestasi

Kilpailut

Uusimmat