Kuva: Fotolia

Järkyttävä ilmiö yleistyy - yhä useampi turisti ostaa seksiä lapsilta

16.05.2016 11:45 - Senni Loikala

Tähän asti laajin seksiturismia selvittänyt tutkimus on nyt julkaistu. Halvat lennot ja internetin hyödyntäminen ovat vieneet seksituristit uusiin kohteisiin.

Uusia seksiturismin kohteita Euroopassa ovat Ukraina, Portugali ja Moldova, väitetään tuoreessa tutkimuksessa. Uusia kohteita Aasiassa ovat Myanmar, Laos, Vietnam ja Kambodža. Tutkimuksesta uutisoi The Telegraph.

Yleensä seksityöläisiksi joutuvat naiset ja lapset. Jotkut jopa varaavat etukäteen netin välityksellä matkakohteesta lapsen, jonka kanssa he tulevat harrastamaan maksullista seksiä. Lisäksi yhä useampi etsii netistä tietoa ja neuvoja, miten lapsia voidaan käyttää hyväksi ilman seuraamuksia.

Tutkimuksen mukaan seksituristit eivät ole enää pelkästään varakkaita, keski-ikäisiä länsimaalaisia miehiä, jotka matkustavat köyhiin maihin. Seksituristien joukossa saattaa olla muun muassa bisnesmatkailijoita ja ihmisiä, jotka ovat muuttaneet työn perässä tilapäisesti toiseen maahan.

Seksiturismin keskittymissä Etelä-Aasiassa seksin ostajat ovat länsimaalaisia useammin japanilaisia, kiinalaisia ja eteläkorealaisia. He matkailevat alueella länsimaalaisia enemmän ja myös ostavat enemmän seksiä paikallisilta lapsilta ja naisilta.

Halvat lennot lisäävät seksimatkailua

Tutkimuksen mukaan halvat lennot ovat tuoneet seksituristeja uusille alueille. Lisäksi internetistä löytyvät tiedot ja neuvot ovat madaltaneet kynnystä lähteä matkalle, jonka tarkoituksena on harrastaa maksullista seksiä lasten tai naisten kanssa. Tämä on johtanut siihen, että seksiturismi on yleistynyt viimeisten 20 vuoden aikana.

"Vaikka täsmällistä laajuutta ei ole vielä mitattu, meillä on hälyttäviä merkkejä siitä, että nämä rikokset ovat jatkuvia ja laajalle levinneitä", tutkijat kertovat.

Tutkimuksessa kerättiin tietoja yli 70:ltä lastensuojeluviranomaiselta ympäri maailmaa. Tutkimusta pidetään yhtenä kaikista laajimpana selvityksenä seksiturismin nykytilasta.

Lähde: The Telegraph

Lue myös: Seksityöntekijän joulu: Aatto töissä, joulupäivä lasten kanssa kotona

Kilpailut

Uusimmat