Kuva: Fotolia

Thomas sai uuden peniksen: "Tänään alkoi uusi luku elämässäni"

17.05.2016 18:45 - Joose Koskiranta

Luovuttajien määrä on suurin ongelma miehille, jotka odottavat peniksensiirtoa.

Thomas Manning on ensimmäinen henkilö, jolle on suoritettu peniksensiirto Yhdysvalloissa. 15 tuntia kestänyt toimenpide tehtiin viime viikolla bostonilaisessa sairaalassa.

Vuonna 2012 Manningin penis sekä kivespussi amputoitiin syövän takia. Lääkärit uskovat, että uuden elimen johdosta 64-vuotias mies pystyy jälleen pissaamaan ja harrastamaan seksiä normaalisti. Hän ei kuitenkaan voi saada enää lapsia.

Sinkkuna elävä Manning ei pystynyt osallistumaan tiedotustilaisuuteen maanantaina, mutta kiittää lääkäreitä onnistuneesta operaatiosta kirjeessä.

"Tänään alkoi uusi luku niin minulle kuin kaikille muillekin, joiden sukupuolielimet ovat vaurioituneet", kirjeessä lukee.

Luovuttajien määrä vähäinen

Peniksensiirrot ovat erittäin kysyttyjä Irakin ja Afganistanin sotaveteraanien keskuudessa. Tienvarsipommit ovat vammauttaneet tuhansien sotilaiden alavartalon. Yhdysvaltain puolustusministeriön mukaan 1367 amerikkalaissotilaan sukupuolielimet ovat vaurioituneet vuosien 2001-2013 aikana.

Eteläafrikkalainen kirurgi Andre van der Merwe kertoo peniksenluovuttajien olevan vähissä, sillä perheenjäsenet eivät halua luovuttaa kuolleen läheisensä elintä.

- Peniksen luovuttaminen on psykologinen ongelma suurimmalle osalle ihmisistä, joten se vähentää reilusti luovuttajien määrää, hän sanoo.

Katui leikkaustaan

Maailman tiettävästi ensimmäinen peniksensiirto suoritettiin Kiinassa vuonna 2006. Kaksi viikkoa operaation jälkeen 44-vuotias mies halusi kuitenkin poistattaa uuden siittimensä, sillä hän kärsi leikkauksen jälkeisestä traumasta.

Vuonna 2014 nuori eteläafrikkalaismies sai uuden elimen, kun hänen omansa oli amputoitu epäonnistuneen rituaalisen ympärileikkauksen takia. Hän sai myöhemmin lapsen tyttöystävänsä kanssa.

Lue myös: Uudenlainen peniksen suurennus valmistuu 45 minuutissa - koot jatkuvat XXL:ään saakka

Lähde: Ekstra Bladet

Kilpailut

Uusimmat