Kuva: fotolia

Opettaja kertoi lapsille kiusaamisesta - kuvasta nettihitti

24.06.2016 11:15 - Pauliina Jokinen

Opettaja havainnollisti kiusaamisesta tavalla, jonka kuka tahansa ymmärtää.

Kiusaaminen on ikävää, aiheuttaa pahaa mieltä ja loukkaa. Siitä huolimatta kiusaaminen on valitettavan yleistä niin lasten kuin aikuistenkin keskuudessa.

Englantilaisopettaja Rosie Dutton keksi havainnollisen keinon kertoa lapsille siitä, miltä kiusaaminen saattaa tuntua.

Vaikka opetus oli kohdistettu ala-asteikäisille lapsille, pätee sama myös vanhempiin.

"Esittelin tänään oppilaille kaksi omenaa. Oppilaat eivät tienneet, että olin pudotellut toista omenaa maahan ennen tunnin alkua. Oppilaat kuvailivat tunnilla, kuinka molemmat omenat näyttivät samanlaisilta: punaisilta ja herkullisilta.

Otin omenan, jota olin pudotellut lattialle ja kerroin, kuinka en pitänyt tästä omenasta ja kuinka kamalan värinen se on. Pyysin myös oppilaita nimittelemään omenaa. Osa oppilaista katsoi minua kuin hullua, mutta siitä huolimatta omena kiersi ympäri luokkaa ja haukuimme sitä.

Kun kierrätimme toista omenaa, sanoimme sille kauniita asioita. Sitten otimme molemmat omenat esille ja puhuimme niiden eroavaisuuksista ja samankaltaisuuksista ja siitä, kuinka molemmat omenat näyttivät samalta.

Sitten halkaisin omenat kahtia. Haukkumamme omena oli sisältä vahingoittunut.

Uskon, että se oli herättävä kokemus monelle lapsista ja he ymmärsivät heti, mistä oli kyse. Jos emme olisi leikanneet omenaa, emme olisi tienneet, kuinka paljon vahinkoa sille on aiheutunut.

Kerroin lapsille, miltä kiusaaminen tuntuu, vaikka sitä ei aina huomaisikaan ulos päin. Kerroin, kuinka minulle oli puhuttu rumasti ja vaikka hymyilin, minuun sattui sisäisesti."

Opettajat tarina levisi myös netissä laajalle. Havainnollinen tapa sai myös monet aikuiset pysähtymään ja jakamaan tarinaa. Kuva onkin levinnyt sosiaalisessa mediassa nopeasti ja vuorokaudessa kuvaa on jaettu jo yli 132 000 kertaa.

Lue myös: Hurja selviytymistarina: Vauva syntyi aivot pääkallon ulkopuolella

Suosittelemme

Kilpailut

Uusimmat