Calvin Kleinin vanha mainos nousi pinnalle - plus-kokoinen malli herättää kritiikkiä

29.06.2016 12:15 - Tiina Svensk

Muotimerkin mainos on saanut osakseen kritiikkiä etenkin Twitterissä.

Huippumalli Myla Dalbesio poseerasi vuonna 2014 muotimerkki Calvin Kleinin ensimmäisenä plus-koon mallina alusvaatemainoksessa. Pari vuotta aikaisemmin koon 36 mallia pidettiin suurena muutoksena mallimaailmassa, missä merkin mainoksissa oli aikaisemmin nähty vain perinteisissä mallinmitoissa poseeranneita ihmisiä.

Nyt kuvat ovat nousseet jälleen pinnalle ja herättäneet kiivasta kritiikkiä etenkin sosiaalisissa medioissa etenkin Twitterissä, kun näyttelijä Catherine Tyldesley aloitti keskustelun vanhoista kuvista.

"Onhan tämä vitsi? PLUS koko?! Mahtavaa, annetaan jälleen kokonaiselle sukupolvelle tyttöjä syömishäiriöitä ja epävarmuutta", Tyldesley twiittasi ja herätti hetkessä kiivaan kritiikin mainosta kohtaan. Ihmiset osallistuivat keskusteluun ja vaativat muotimerkkiä kommentoimaan mainosta:

"Kuinka ihmeessä hän voi olla plus-kokoinen? Calvin Klein, voisitko kommentoida tätä?", @BrightonGirlProbs

"Jos tämä on "plus-koko", en haluaisi tietää mihin kategoriaan Calvin Klein minut laittaisi", @anna_lauzon

"Plus-koko? Vain koska me emme näe hänen kylkiluitaan, se ei tarkoita, että kyseessä olisi plus-koko!", @Gabriel_123_c

"Calvin Klein, miten hän voi olla plus-kokoa?!", @ohmygeeee

Calvin Klein ei ole antanut kommenttiaan keskusteluun, mutta malli itse on vastannut seuraajilleen omalla Instagram-tilillään. Hän kertoi, että aloittaessaan mallintyöt hänen oli pakko työskennellä plus-kokoisena mallina, koska ei olisi muuten saanut töitä:

"Tilanne on kuitenkin muuttunut kymmenen vuoden aikana loistavaan suuntaan, ja nyt minulle sanotaan, etten ole tarpeeksi suuri plus-koon malliksi", Dalbesio kirjoittaa.

"Minusta on kuitenkin tärkeää, että kokoiseni naiset esitetään mediassa kunnolla", Dalbesio lisää.

"Voisimmeko me kaikki vain yrittää ymmärtää toisiamme paremmin? Kehojen solvaaminen, oli kyse sitten lihavasta, laihasta, urheilullisesta jne. on epäreilua. Me kaikki haluamme olla terveitä, me kaikki haluamme olla kauniita ja me kaikki haluamme kuulua johonkin."

Dalbesion koko kirjoituksen voit lukea alta. Jos kuva ei näy, löydät sen täältä.

Lue myös: Plus-koon malli poseeraa tyrmäävänä alastonkuvissa - katso

Lähde: Cosmopolitan

Kilpailut

Uusimmat