Kuva: Fotolia

Miksi urheilijat purevat mitalejaan kuvissa?

26.08.2016 22:45 - Emma Ylistalo

Mitalien puremisella on pitkät perinteet, sillä niin tehtiin kuvissa jo 1990-luvun alussa.

Olet luultavasti nähnyt useasti valokuvia, joissa juuri voittaneet urheilijat purevat heidän mitalejaan. Tämä ei edes ole mikään uusi trendi, vaan näin on tehty jo 1990-luvun alusta lähtien. Mutta mikä onkaan syy sen taustalla?

Bright Side -sivusto paljastaa, että syy on oikeastaan hyvin yksinkertainen: valokuvaajat laittavat heidät tekemään niin. Heistä tuntui, että kuvat urheilijoista seisomassa palkintojensa kanssa hymyillen ovat tylsiä. Tästä syystä luovat kuvaajat alkoivat pyytää voittajia "maistamaan" mitalejaan, kuin testatakseen, ovatko ne aitoja.

Tällä tavalla on pitkä historia, sillä jo entiasaikoina ihmiset testasivat kullan laatua puremalla sitä. Koska kulta on pehmeä metalli, hampaiden tulisi jättää puremajäljet siihen. Täytyy kuitenkin paljastaa, että kultamitalit olympiakisoissa ovat oikeasti liki 93 prosenttisesti hopeaa.

Jotkut urheilijat ovat jopa onnistuneet rikkomaan hampaansa kultamitalia purressaan. Toinen tapa urheilijoilla on myös pussata mitalia. Sillä urheilijat osoittavat rakkauttaan kilpailuja ja lajiaan kohtaan.

Lähde: Bright Side

Lue myös: Lentokenttä kaaoksessa Britannian olympiajoukkueen identtisistä laukuista - katso hauskat kuvat

Kilpailut

Uusimmat