Kuva: Fotolia

Luulitko tykänneesi muotimessuista Facebookissa? Saatoit ilmoittautua perussuomalaisten tapahtumaan

01.09.2016 09:30 - Rea Tallgren

I Love Me -messujen nimissä on luotu Facebookiin tapahtuma, joka kuitenkin johtaa perussuomalaisten naisten messuosaston ohjelmaan.

Monet lukijat ovat ottaneet Voice.fi-sivustoon yhteyttä ja kertoneet tykänneensä Facebookissa I Love Me -messut -nimisestä tapahtumasta. Nämä naiset ovat luulleet tykkäävänsä vuosittain järjestettävästä hyvänolon messusta, jossa kuullaan niin luentoja kuin myös myydään erilaisia kauneus- ja hyvinvointialan tuotteita ja -palveluja. Moni on tykännyt messuista nähtyään niiden nimen esimerkiksi sivupalkissa, eikä ole käynyt tutustumassa varsinaiseen sivuun. 

I Love Me -messut -nimellä löytyy kuitenkin kaksi sivua Facebookista. Toinen vie oikeille messusivuille, toinen Helsingin perussuomalaisten naisten messuosastolle. Osallistujia perussuomalaisten tapahtumaan on ilmoittautunut jo 5,7 tuhatta, I Love Me -messujen sivuilla tykkääjiä on saman verran. 

Moni perussuomalaisten tapahtumasta tykännyt ei tunnu tietävän, että on tykännyt juuri kyseisen puolueen luomasta tapahtumasta. Kun eräs kirjoittaja on huomauttanut asiasta perussuomalaisten tapahtuman Facebook-sivuilla, on moni kommentoinut, että ei ollut asiaa tajunnut. 

Oikea I Love Me -messujen tapahtumasivu näyttää tältä: 

Perussuomalaisten puolestaan tältä:

Mutta onko tavallista ja luvallista luoda sivusto, joka kantaa messujen nimeä, vaikka oikeasti viittaa vaan siellä olevaan yhteen pisteeseen?

- Se on aika tavallistakin. Esimerkiksi Lapsimessuilla noin kymmenellä näytteilleasettajalla oli samaniminen tapahtuma Facebookissa. Ja itse asiassa me kannustamme näytteilleasettaja käyttämään meidän logoamme ja nimeämme. Kiellettyä se ei missään nimessä ole, Messukeskuksen viestintäpäällikkö Tarja Gordienko kertoo Voice.fi:lle. 

Monet kuitenkin kokevat, että heidät on höpläytetty tykkäämään perussuomalaisten naisten tapahtumasta varsinaisen messutapahtuman sijaan. 

- Harhaanjohtaminen ei varmasti ole ollut kenenkään tarkoitus. Voimme olla yhteydessä perussuomalaisiin naisiin, että kenties heidän on syytä tarkentaa sitä kuvausta sivuillaan. Omille sivuillemme voimme myös tehdä tarkennuksia asiasta, Gordienko summaa. 

Helsingin perussuomalaisten naisten puheenjohtaja Mari Rantanen kertoo Voicelle samaa. 

- Tässä on varmasti käynyt joku ajatusvirhe. Muutamme nimen välittömästi selkeämmäksi. Ketään ei ole todellakaan ollut tarkoitus johtaa harhaan, hän selittää. 

Kilpailut

Uusimmat