Kuva: Fotolia / Facebook

Nuori tyttö pukeutui edestä napitettavaan hameeseen - ei tule ikinä unohtamaan seurauksia?

29.09.2016 12:45 - Senni Loikala

Koululaisen asuvalinta johti erittäin ikävään koulupäivään, jonka aikana tytön äiti joutui tulemaan selvittämään tilannetta.

Yhdysvaltojen Etelä-Carolinassa asuva perheenäiti Suzie Webster sai kesken päivän puhelun Reese-tyttäreltään, joka pyysi äitiä tuomaan hänelle pitkät housut kouluun. Opettaja oli pyytänyt Reesen ulos luokasta ja kertonut koulutovereiden nähden käytävällä, että tytön hame oli liian lyhyt.

Reesellä oli päällään edestä napitettava, hieman polven yläpuolelle ulottuva farkkuhame, hameen sisälle vedetty väljä t-paita sekä nilkkurit. Opettajan mielestä Reesen tyyli näytti siltä, kuin hän olisi menossa ”klubille.”

Reese käy amerikkalaista keskikoulua, joka vastaa suomalaisittain luokka-asteita 6-8. Näin ollen oppilaat ovat keskimäärin 12-14-vuotiaita. Monissa kouluissa on käytössä pukukoodi, jossa liian lyhyet hameet ja pelkät topit ovat kiellettyjä. Monissa paikoissa pukukoodia ei silti noudateta tarkasti.

"Pojat eivät pysty kontrolloimaan itseään"

Webster koki tyttärensä saaman kohtelun nöyryyttävänä, mutta hän otti tyttönsä farkut mukaan ja meni kouluun. Opettaja mittasi Reesen hameen helman ja joutui toteamaan, että se noudatti juuri ja juuri pukukoodia. Tästä huolimatta Reese pyyteli anteeksi ja tahtoi pukeutua farkkuihinsa.

Opettaja perusteli äidille tapausta sillä, että ”pojat häiriintyvät tässä iässä tytöistä ja heidän olemuksestaan. Kontrolloidakseen tätä, opettajien täytyi varmistaa, että hameet olivat riittävän pitkiä.

Joten minun tyttäreni oli häpeissään ja nöyryytettynä tovereidensa edessä ja tunsi itsensä huonoksi tytöksi, koska pojat eivät muka pysty kontrolloimaan likaisia ajatuksiaan!”, Webster kirjoittaa Facebookissa julkaisemassaan hittipäivityksessä.

Tunsin, että minun vastuuni on jakaa tätä tarinaa ja antaa teidän tehdä omat päätelmänne”, äiti perustelee päivitystään. Monista voi myös olla mahdollista, ettei tyttö tule unohtamaan asuvalinnastaan seurannutta nöyryytystä.

Oliko sinun mielestäsi opettajan reaktio asiaton, vai mitä mieltä itse olet nuoren tytön tyylistä?

Lue myös: Oppilaan koevastaus leviää netissä - opettaja pyysi laskemaan painoindeksin

Lue myös: Katso, kuinka nuoret reagoivat lauseeseen: "Olet kaunis"

Lue myös: Pikkutyttö ei pukeutunut asuun koulun supersankaripäivänä - lue koskettava syy

Kilpailut

Uusimmat