Kuva: Fotolia

Oluella rikastunut mies kuoli - uskomaton testamentti teki köyhistä miljonäärejä!

25.11.2016 11:15 - Senni Loikala

Köyhän espanjalaisen kylän asukkaista tuli miljonäärejä olutpohatan testamentin ansiosta.

Meksikolainen Corona-olut on yksi myydyimmistä mallasjuomista maailmanlaajuisesti. Tästä käy kiittäminen espanjalaista, elokuussa 98-vuotiaana menehtynyttä Antonino Fernandezia, joka työskenteli toimitusjohtajana Grupo Modelon panimossa ja nosti sen tuottaman Corona-oluen koko maailman tuntemaksi olutbrändiksi.

Fernandez jätti jälkeensä uskomattoman perinnön, uutisoi The Telegraph. Hän testamenttasi lähes 200 miljoonaa euroa Espanjan luoteisosassa sijaitsevan köyhän ja pikkuruisen Cerezales del Condado -kotikylänsä asukkaille. Jokainen asukas sai tästä noin 2,3 miljoonaa euroa.

Fernandez kasvoi köyhyydessä 13-lapsisessa perheessä. Hän joutui 14-vuotiaana jättämään koulunsa kesken perheen huonon rahatilanteen ja menemään töihin saadakseen suurperheelle lisää elantoa.

Olutpohatta tunnettiin osallistumisestaan hyväntekeväisyyteen myös jo elinaikanaan. Hän auttoi esimerkiksi sekä Espanjassa että Meksikossa asuvia vammaisia löytämään töitä.

EDIT 16.17. Mashable-sivusto julkaisi perjantai-iltapäivällä uutisen, jonka mukaan uutinen Antonino Fernandezin miljoonien lahjoituksesta kotikylänsä asukkaille olisi perätön. Väite uutisen perättömyydestä tuli Fernandezin perustamasta kulttuuri- ja taidekeskuksesta.

Lue myös: Haaveiletko lottovoitosta? Tosielämän kauhutarinat äkkirikastumisesta saavat harkitsemaan uudelleen

Lue myös: Missä maissa olut on halvinta? Tuoppi maksaa vähiten näissä Euroopan kaupungeissa

Lue myös: Julkimot tekevät paljon hyväntekeväisyyttä - katso kuka lahjoittaa eniten

Lähde: The Telegraph

Kilpailut

Uusimmat