Kuva: Fotolia

Tänään on vuoden masentavin päivä!

16.01.2017 14:45 - Erica Alaluusua

Jos tuntuu, että tänään asiat menevät poikkeuksellisen paljon mönkään ja kaikki ärsyttää, voit syyttää päivämäärää.

Tänään on vuoden masentavin päivä. Päivän nimi tunnetaan kansainvälisesti nimellä "Blue Monday", ja ensimmäisen kerran se lanseerattiin 24. tammikuuta vuonna 2005. Tämän jälkeen tapahtuma muuttui vuosittaiseksi. Tänään vuoden masentavinta päivää vietetään 12. kerran.

Yleensä Blue Monday on tammikuun kolmas maanantai. Tieteellisiä todisteita päivämäärän paikkansapitävyydelle ei varsinaisesti ole, vaan se lasketaan matemaattisella kaavalla, jonka tekijöitä ovat sää, velkataso, aikaväli joulusta, aikaväli uudenvuodenlupausten epäonnistumisesta, matalat motivaatiotasot ja huolestuminen tilanteesta.

Joten, jos tämä maanantai tuntuu poikkeuksellisen harmaalta, on suotavaa käyttää ainakin osa päivästä johonkin mielekkääseen aktiviteettiin, joka vie ajatukset muualle. Vaikkei maanantai olisikaan muita kummempi, on aina hyväksi omistaa hetki itselleen ja mieluisille asioille.

Lohdutukseksi voidaan kertoa, ettei vuoden onnellisin päivä ole enää kaukana! Päivää vietetään tänä vuonna 20. maaliskuuta.

Parempaa päivää odotellessa voit lukea hemmotteluvinkkejä, joista kirjoitimme aiemmin. Juttuun pääset tästä.

Lähde: The Sun

Kilpailut

Uusimmat