Kuva: Fotolia

Eikö viini maistunutkaan hyvältä? Makua voi muokata helposti kotikonstein

24.01.2017 18:45 - Senja Rapila - Luettu 2 759 kertaa

Kertoman mukaan rohkea niksi, eli suolan lisääminen viiniin, muuttaa halvemmankin viinin täyteläisen makuiseksi.

Jos olet onnistunut ostamaan viiniä, joka saa ensimmäisen maistamisen jälkeen naamasi mutrulle ja katumaan välittömästi ostopäätöstä, voi Independent-lehden haastattelemien asiantuntijoiden mukaan tilanteen mahdollisesti pelastaa.

Independent-julkaisun mukaan pieni ripaus suolaa voi tasapainottaa ja pehmentää joidenkin viinien makuja. Konstin keksinyt Nathan Myhrvold kertoo, että hän kokeili suolakikkaa ensimmäisen kerran pari vuotta sitten lounaalla.

Ruokapöydässä toivottiin viinin olevan enemmän suolaista, eikä niinkään hedelmäisen makeaa, jolloin Myhrvold päätti testata asian. Hän lisäsi viinilasiin ripauksen suolaa. Kokeilun jälkeen hän huomasi, että viinin maku oli parantunut ja kaikki pöydässä olijat kokeilivat samaa niksiä.

Joten jos olet tottunut ostamaan halvempia viinipulloja, voit kokeilla seuraavalla kerralla suolaniksiä maun parantamiseen ja täydentämiseen. Ehkä siitä tulee huomattavasti paremman makuinen!

Lähde: Independent

Lue myös: Juustoinen viinishotti on uusi tapa herkutella - katso ohje hämmentävään herkkuun

Lue myös: Miten estää huulipunan tarttuminen viinilasiin? Ratkaisuna on yksinkertainen kikka

Lue myös: Uusi tapa säilyttää avattu viinipullo esiteltiin - katso kuvat "viinikondomista"

Uusimmat