Kuva: Fotolia

Rehellisestä muistokirjoituksesta nettihitti: "Hän ei ollut hyvä aviomies, isä ja ystävä"

13.02.2017 18:15 - Rea Tallgren

Muistokirjoituksesta ei jää epäselväksi se, että isän kuolema on kaikille perheenjäsenille todella iso helpotus.

Amerikkalainen perhe kirjoitti kuolleelle Leslie-isälleen niin rehellisen muistokirjoituksen, ettei se jättänyt yhtään arvailujen varaa siitä, millainen perheen isä oli heidän mielestään ihmisenä ollut. 

Kirjoituksessa väkivaltarikoksista tuomittua isää kuvailtiin muun muassa näin:

"Hänen harrastuksiinsa kuului perheenjäsenten pahoinpiteleminen, lemmikkien lopettaminen ennen aikojaan sekä kalastaminen. Hänen elämällään ei ollut mitään selkeää tarkoitusta, sillä hän ei tehnyt mitään hyvää läheisilleen saati yhteiskunnalle."

Perhe myös kirjoittaa tiukkasanaisesti siitä, mitä Leslien kuolema heille lopulta merkkaa: 

"Tulemme kaipaamaan hänestä vain samoja asioita kuin hänen eläessään, eli asioita, joita hän ei koskaan tehnyt tai ollut; hyvä aviomies, hyvä isä ja hyvä ystävä. Hänen kunniakseen ei järjestetä muistotilaisuutta. Emme tule rukoilemaan hänelle ikuista rauhaa, emmekä tule koskaan samaan anteeksipyyntöä kaikista niistä julmuuksista, joita hän meille teki. Hänen tuhkansa tullaan pitämään ladossa, kunnes perheen aasi tarvitsee uutta pohjustusta alleen. Leslien kuolema todistaa, että myös pahuus voi kuolla ja toivon mukaan nyt alkaakin meillä kaikilla muilla paranemisen ja turvallisuuden aika."

Paikallisen hautaustoimiston sivuilla kirjoitus nousi niin suosituksi, että hurja kävijämäärä kaatoi sivuston hetkellisesti. Kirjoitus on kerännyt paitsi ylistystä, myös kritiikkiä. Jälkimmäiseen perheen aikuinen tytär on vastannut seuraavasti: 

"Niille, jotka ovat huolissaan siitä, kuinka julma kyseinen kirjoitus on; teidän huolenpidollenne olisi ollut paljon enemmän tarvetta silloin, kun minä olin lapsi ja isäni oli julma minulle. Ja kaikille teille, jotka nyt kirjoitatte järkyttävän ilkeitä viestejä; alatte muistuttaa isääni, ja voin mielelläni kirjoittaa siis tulevaisuudessa myös teidän muistokirjoituksenne."

Lue myös: Kuolemassa elämä todella vilisee silmissä - muistot valikoituvat selvin perustein

Lue myös: Kuoleman rajalla voi käydä halutessaan - tutkijat paljastavat pelottavan tavan

Lähde: Huffington Post

Kilpailut

Uusimmat