Kuva: Fotolia

Hääpaikkavillitys leviää myös Suomeen - naimisiin radiossa ja nyt tunturilla

10.03.2017 15:45 - Bauer Media / Katariina Auvinen

Maailmalla on sanottu tahdon muun muassa Mount Everestillä ja meren pohjassa.

Viime vuonna radiokuuntelijat pääsivät pyyhkimään silmäkulmiaan, kun radio Cityllä, Iskelmällä ja Novalla vihittiin radion suorassa lähetyksessä kolme pariskuntaa. Nykyisin monet parit haluavat tehdä omista häistään ainutlaatuiset ja uniikit. Se heijastuu myös hääpaikan valintaan. Esimerkiksi Rukalla juhlistetaan uutta avioliittolakia huhtikuussa Ruka Ski Pride -tapahtumassa. Siellä yhdellä parilla on mahdollisuus vihkiytyä tunturin huipulla.

Liekö villitys levinnyt maailmalta Suomen kamaralle, koska muualla parit ovat menneet naimisiin mitä mieleenpainuvimmissa paikoissa. Chillisauce -julkaisu on listannut omituisimpia paikkoja, jossa pariskunnat ovat sanoneet toisilleen "tahdon". 

Vesi on ollut monelle pariskunnalle elementtinä tärkeä. Häitä on pidetty niin uima-altaan laidalla, uima-altaassa ja esimerkiksi Thaimaassa merenpohjassa. Eräät pariskunnat ovat koetelleet jo parisuhteensa kestävyyttä ennen varsinaista papin aamenta kiipeämällä Mount Everestille. Noin 4000 kiipeilijästä 200 ihmistä on kuollut yrittäessään vuorelle. Nepalilainen pariskunta päätti mennä naimisiin vuonna 2005 vuoren huipulla. Tapahtuma oli lyhyt, koska valojen vannomisen ajaksi pariskunnan piti poistaa happimaskinsa. Sen sijaan, jos toivot hieman erilaista jännitystä elämääsi ja uskot kummituksiin, Englannissa voisi olla paikka juuri sinulle. Keskiaikaisen Tutburyn linnan on väitetty olevan täynnä kummituksia. Hääpari voi suunnitella astelevansa alttarille linnassa keskiyön aikaan, jos paikka päivänvalossa ei ole tarpeeksi karmiva. 

Lue myös: "Avioliittomme kesti 16 tuntia" - ihmiset kertovat tarinat pikaliittojen takaa

Lue myös: Tasa-arvoinen avioliittolaki astuu voimaan

Lähde: Chillisauce

Kilpailut

Uusimmat