Kuva: Instagram

Riutunut malli söi vain 500 kaloria päivässä - painonnousu kostautui järkyttävällä tavalla

05.04.2017 16:15 - Senni Loikala

Amerikkalaismallin Instagram-päivitys avaa silmiä mallimaailman epäterveistä painoihanteista.

Malli Liza Golden-Bhojwan oli laittamassa ruokaa, kun hän sai elämäänsä mullistaneen oivalluksen. Tiukkaa ruokavaliota ja treeniohjelmaa noudattanut kaunotar pyörtyi höyryttäessään vihreitä soijapapuja - niitä oli tarkasti laskettu määrä, eli 20 kappaletta. Virkoonnuttuaan Golden-Bhojwan tiesi, että hänen täytyisi syödä hieman enemmän terveytensä vuoksi.

Golden-Bhojwan päätti pitää uuden ruokavalionsa salassa. Panokset tuntuivat kovilta, sillä hän tunsi saavuttaneensa paljon urallaan. Golden-Bhojwan sai tehdä mallintöitä sellaisten henkilöiden kanssa, joita hän oli nuorempana katsonut ylöspäin. Hän tahtoi pärjätä alalla niin kovasti, että söi pahimpina aikoinaan vain 500 kaloria päivässä.

Uuden ruokavalion noudattaminen ei mennyt suunnitelmien mukaan. Pienet myönnytykset syömisessä johtivat suurempiin, mikä lopulta yltyi ahmimiseen.

Ajattelin, että pystyisin olemaan näin laiha jatkossakin. Söisin vain hieman enemmän, jotta oloni ei olisi niin karmiva. ”Hieman enemmän syöminen” johti mantelipussien popsimiseen, mikä johti kokonaisiin aterioihin, mikä puolestaan johti ahmimiseen.

Himoitsin joka ikistä ruokaa, mitä vain pystyy kuvittelemaan ja annoin periksi kaikille mieliteoilleni, vaikka tiesin eläväni tärkeää aikaa urallani.

Uusi elämäntapa näkyi luonnollisesti myös vaa’alle astuessa, mutta malli jatkoi normaalisti työntekoa. ”Aloin nähdä kilojen kertyvän peilin ja mittanauhan perusteella, mutta pystyin hiljaa, enhän tahtonut ampua itseäni jalkaan”, Golden-Bhojwan kertoo.

Töitä ei enää tarjottu

Pian kertyneet kilot eivät enää jääneet huomaamatta muiltakaan. Kun Golden-Bhojwan tähditti erään huippumerkin mainosta, haukkuivat ihmiset netissä hänen reisiään lihaviksi.

Ennen huikealta tuntunutta uraa luonut Golden-Bhojwan joutui huomaamaan, ettei häntä enää palkattu mallintöihin. ”Tiesin syyn, miksi näin tapahtui - se oli kokoni…” Tämä tarkoitti sitä, että Golden-Bhojwan joutui pakosta luopumaan unelmistaan työelämässä.

Alta näet netissä leviävän päivityksen, jossa Golden-Bhojwan kertoo painonnousustaan ja sen rankoista vaikutuksista mallin uraansa. Vasemmanpuoleisessa otoksessa Golden-Bhojwanin ura oli lähtemässä huikeaan nousuun ja oikeanpuoleinen kuva on otettu painonnousun jälkeen. Kummassa otoksessa hän näyttää sinusta terveemmältä?

Jos Instagram-upotus ei näy, pääset katsomaan päivityksen tästä.

Vaikka entiset työnantajat eivät enää huolineet Golden-Bhojwania kattonsa alle, ei hän vaihtanut alaa. Nykyään kaunotar työskentelee plusmallina.

Katso alta lisää kuvia Golden-Bhojwanista.

Jos kuva ei näy, pääset katsomaan sen tästä.

Jos kuva ei näy, pääset katsomaan sen tästä.

Jos kuva ei näy, pääset katsomaan sen tästä.

Lue myös: Maija, 18, haaveilee mallinurasta - muutti elämäntapansa täydellisesti saavuttaakseen unelmansa

Lue myös: Plusmalli Ashley Grahamin alastonkuva sekoitti ihmisten päät - katso seksiä tihkuva otos

Lue myös: Anorektikko lähes kuoli syömishäiriöön - nykyään tuntemattomat haukkuvat lihavaksi

Kilpailut

Uusimmat