Kuva: AOP

Instagram on haitallisin some-kanava nuorten mielenterveydelle - vain YouTube kohentaa vointia

21.05.2017 09:15 - Iiro Myllymäki

Toiseksi haitallisimmaksi sosiaalisen median palveluksi koetaan Snapchat.

Oletko joskus ahdistunut sosiaalisen median kuvavirrasta, jossa toinen toistaan paremman näköiset ihmiset nauttivat elämästä toinen toistaan ihanamman näköisissä paikoissa? Et varmasti ole ainoa. Uusi tutkimus on selvittänyt viiden käytetyimmän sosiaalisen median kanavan vaikutuksia 14-24-vuotiaiden mielenterveyteen, ja tulokset ovat huolestuttavia.

Royal Society for Public Health -järjestön ja Young Health Movementin tekemässä tutkimuksessa tutkittiin Facebookin, Instagramin, Twitterin, Snapchatin ja YouTuben vaikutuksia nuorten mielenterveyteen. Tutkimusta varten noin 1500:a nuorta pyydettiin antamaan arvosanoja näille sosiaalisen median kanaville erinäisten mielenterveyteen liittyvien tekijöiden perusteella.

Tutkimuksen mukaan Instagram on kaikkein haitallisin some-kanava nuorten mielen hyvinvoinnille. Toiseksi haitallisin on Snapchat. Kolmanneksi tuli Facebook.

Tutkimuksessa väitetään, että Instagramin ja Snapchatin ongelmallisuus liittyy niiden kuvapainotteisuuteen.

Selfieiden ottamisesta on tullut arkipäivää monille nuorille. (kuva: Fotolia)

- On mielenkiintoista nähdä Instagramin ja Snapchatin olevan pahimpia mielenterveydelle ja hyvinvoinnille – molemmat julkaisualustat ovat hyvin kuvapainotteisia, ja näyttää siltä, että ne voivat aiheuttaa nuorissa ihmisissä riittämättömyyden ja ahdistuneisuuden tunteita, kertoo Royal Society for Public Healthin toimitusjohtaja Shirley Cramer Mashable-sivuston mukaan.

Ainoastaan videopalvelu YouTubella havaittiin olevan myönteinen vaikutus nuorten psyykkiselle hyvinvoinnille.

Lue myös: Puhelimesi saattaa tehdä sinusta yksinäisemmän

Lue myös: Justin Bieber puolusteli somelakkoaan: "Instagram on paholaista varten"

Lähde: Mashable

Kilpailut

Uusimmat