Kuva: Fotolia

Nainen summaa muutamalla kuvalla, miten eri lailla hoikkiin suhtaudutaan kuin lihaviin - katso

16.06.2017 19:45 - Iiro Myllymäki / iiro.myllymaki@bauermedia.fi

Bloggaajan kuvasarja on kerännyt Twitterissä kymmeniä tuhansia tykkäyksiä.

Bloggaaja Grace Victory on muutaman kuvan kuvasarjalla tuonut tehokkaasti esiin, miten eri lailla monet suhtautuvat yhteiskunnassamme hoikkiin ja lihaviin naisiin. Naisen jakama kuvapäivitys ”läskipelosta” ja ”laihojen etuoikeutetusta asemasta” on kerännyt Twitterissä jo noin 60 000 tykkäystä. Jos päivitys ei näy alla, voit katsoa sen tästä linkistä.

Päivityksen ensimmäisessä kuvassa näkyy kuvasarja hoikasta nuoresta naisesta, joka on onnistunut syömään valtavan hampurilaisannoksen ja tämän päälle vielä jälkiruokaa. Seuraavassa päivityksen kuvassa näkyy tähän hampurilaiskuvaan tulleita ylistäviä nettikommentteja, jossa naista ylistetään ”sankariksi” ja ”seksikkääksi”.

Tämän lisäksi Grace Victory on jakanut päivitykseensä kuvan nuoresta ylipainoisesta tytöstä rannalla uimapuvussa. Tämän kuvan kuvatekstistä käy ilmi, että tyttö oli rohkaissut mielensä ja uskaltautunut vihdoin rannalle uimapuvussa. Twitter-päivityksen viimeisessä kuvassa näkyy tähän uimapukukuvaan tulleita kommentteja, joissa muun muassa kutsutaan tyttöä ”valaaksi” ja sanotaan, että tytön pitäisi hävetä.

"Ällöttävää"

Kuvasarja pistää pohtimaan, miten epäterveelliset elämäntavat ovat monien mielestä oikeutetumpia – ja kenties jopa kehuttavia – jos vain onnistuu pysymään hoikkana. Kuvasarjasta uutisoinut Indy100-sivusto on pohjustanut ylipainoisen tytön uimapukukuvia kertomalla, että kyseinen Paris-niminen tyttö kärsii aineenvaihdunnallisesta häiriöstä, joka saa hänet lihomaan muita helpommin.

Bloggaajan Twitter-päivitys on kerännyt satoja kommentteja. Alta voit lukea niistä muutaman suosituimman.

”Hassua tässä on se, että kaikki haukkuvat isompaa tyttöä epäterveeksi, mutta vaikka toinen tyttö on laiha, se ei tarkoita sitä etteikö hän voisi olla epäterve.”

”Kommentoijat seksualisoivat tytön syömistottumuksia, se on aika ällöttävää.”

”Laihojen etuoikeutettu asema on yhtä kuin kauniiden ihmisten etuoikeutettu asema. Yhteiskuntamme kohtelee paremmin ihmisiä, jotka ovat kauniita eli laihoja kuin ihmisiä, jotka eivät ole.”

Lue myös: Voiko ylipainoinen ihminen todella olla terve? Tuore tutkimus puhuttaa

Lähde: Indy100

Kilpailut

Uusimmat