Muotimaailma muuttuu: Transsukupuolisille jälleen uusi mallitoimisto

09.07.2017 19:15 - Tiina Svensk

Muotiteollisuutta on syytetty monipuolisuuden puutteesta. Onneksi asiat muuttuvat ajan myötä.

Viime vuosina transsukupuoliset ovat astelleet muodin maailmaan catwalkeille ja kuvauksiin. Myös mallitoimistoja ainoastaan transsukupuolisille on perustettuna jo muutamia, ja nyt muotimaailma saa jälleen yhden lisää: 27-vuotias thaimaalaisnainen, Peche Di, on perustanut oman toimistonsa New Yorkiin.

Di on itse työskennellyt mallina, ja kertoo kokeneensa syrjintää. Hänen omat kokemuksensa ovat innostaneet häntä perustamaan toimiston. 

- Haluamme luoda tilan transihmisille muodin ja viihteen maailmassa. Toivon, että tehdessämme transsukupuoliset entistä näkyvämmiksi erilaisten kampanjoiden ja näytösten kautta, autamme myös transihmisiä kohtaamaan haasteita yhteiskunnassamme, Di kertoo.

Di itse kertoo muistavansa ajat, jolloin kukaan ei suostunut ottamaan kuvia transsukupuolisista malleista. Nyt hänen toimistonsa mallit ovat poseeranneet Voguen ja Teen Voguen kaltaisissa julkaisuissa.

- Toiminta saattaa vaikuttaa vielä pieneltä, mutta olemme luoneet osan historiaa. Olen kiitollinen, kun saan olla osa tätä liikettä, Di kuvailee.

Lue myös: Transsukupuolinen nainen toteutti suuren haaveensa - näyttää hätkähdyttävästi Kim Kardashianilta

Lue myös: Trans-miehen ennen-jälkeen-kuvat saivat ihmiset käymään kuumina - "Olet seksikäs kummin vain!"

Lähde: Metro

Kilpailut

Uusimmat