"Minusta tuli kasvissyöjä, peittääkseni sen tosiasian, että olen lesbo"

16.07.2017 18:45 - Tiina Svensk

Nainen jakaa koskettavan tarinansa siitä, miten hän vihdoin teki rauhan oman seksuaalisen suuntautumisensa kanssa.

Kaapista tuleminen voi olla monelle jännittävä ja haastava paikka: valitettavan usein oman seksuaalisen suuntautumisen myöntäminen jopa itselleen voi olla kipeä ja häpeällinen paikka. Kehonrakentaja Chanelle Smith jakoi oman tarinansa SELF -sivustolle tukeakseen nuoria, jotka ovat tilanteessa, missä hän itse aikoinaan oli.

Smithin mukaan hän tunsi aina olevansa erilainen kuin muut luokan tytöt. Opiskeluaikoina hän kärsi masennuksesta, mutta teki silti suuria muutoksia elämässään: hän harrasti joogaa ja koki suuren muutoksen tapahtuvan, kun hän aloitti kasvissyönnin.

"Pakenin itseltäni. Tiukka ruokavalioni antoi minulle tunteen siitä, että maailmani oli järjestyksessä, vaikka mielenterveyteni ei ollut. Minusta tuli kasvissyöjä peittääkseni sen tosiasian, että olen lesbo", Smith kertoo, mitä tapahtui kun hän yritti tulla ulos kaapista ensimmäisen kerran läheisilleen. Läheiset eivät uskoneet Smithiä, joten hän haki helpotusta tiukasta ruokavaliosta ja lopulta kehonrakennuksesta.

"Viime talvena olin pohjalla. Olin parisuhteessa miehen kanssa, ja hän oli juuri sellainen tyyppi kenen kanssa perheeni minut näki: menestynyt, turvallinen, komea. Olin juuri aloittamassa treenikauttani tulevia kisoja varten, mutta minulla ei ollut iloa. En päässyt ylös sängystä, olin uskomattoman masentunut. Yritin saada lisää masennuslääkkeitä, mutta lääkärini laittoi minut odottamaan niitä", Smith kertoo.

Koska nainen ei saanut lääkkeitä, hän alkoi tutkia olotilaansa. Lopulta hän ymmärsi, että kehonrakentaminen ja tiukka ruokavalio johtuivat kontrollintarpeesta. Myös riidat poikaystävän kanssa toimivat hälytysmerkkeinä: Smith vältteli läheisyyttä, ja sille täytyi olla jokin syy:

"Lääkkeet, jooga, ruokavalioni - yritin korjata niillä ongelmaa. Vaikka oikea ongelma oli se, että luulin, että minun täytyi korjata jotakin itsessäni. Eräänä iltana seisoin suihkussa ja itkin. "Olen homo", hoin itselleni mantran tavoin.

Tulevan kuukauden aikana tulin ulos kaapista ensin itselleni yhä uudelleen ja uudelleen. Sitten kerroin asiasta äidilleni, sitten ystävilleni ja lopulta poikaystävälleni. Särjin hänen sydämensä, ja se oli yksi rankimmista asioista tässä prosessissa. 

Nyt kun olen vihdoin avoimesti lesbo, masennukseni on lähes täysin poissa. Olen vihdoin vapaa. Juon yhäkin vihersmoothieita joka päivä, nostan painoja, joogaan. Syön myös pizzaa aina, kun siltä tuntuu. Ja mikä parhainta, pussailen tyttöjä", Smith summaa tarinansa.

Lue myös: Saksa hyväksyi tasa-arvoisen avioliittolain - ihmiset iloitsivat Twitterissä

Lue myös: Gwen Stefani: "Olisin siunattu, jos joku pojistani olisi homo"

Lähde: SELF

Kilpailut

Uusimmat