Kuva: Fotolia

Kammottaako lastasi hiustenleikkuu? Ammattilaiset antavat täsmävinkit sujuvaan parturikäyntiin

15.08.2017 19:45 - Katariina Auvinen

Harhauttaminen, ajoitus ja läsnäolo, ovat avainasemassa lapsen parturikäynnillä.

Monia lapsia kauhistuttaa ajatus hiustenleikkuusta. Jotkut eivät suostu edes istumaan parturin tuoliin, saati pysymään kahta sekuntia enempää paikoillaan. Hiusalan ammattilaiset paljastavat PureWow-julkaisussa omat niksinsä lasten parturikäynnin varalle. 

Ensinnäkin lapsia voi kauhistuttaa kaikki uusi ja tuntematon. Jos sinun pitää leikkauttaa hiuksiasi, tee se ensin, jotta lapsi näkee ettei mitään hätää ole. Kuitenkin monet ammattilaiset vannovat ajoituksen nimeen. Koeta varata aika parturikäyntiin niin, ettei se menisi lapsen päiväuniajan tai vastaavasti ruoka-ajan päälle. 

Harhauttaminen toimii asiantuntijoiden mukaan aina. Ota lapsesi lempileluja mukaan käynnille. Jos taapero saa katsoa lastenohjelmia älypuhelimelta, on sekin vaihtoehto pitää lapsi hetken paikoillaan. 

Jos paikallaanolo ei meinaa onnistua, voi lapsi istua myös vanhemman sylissä. Parturiin tuleva pieni asiakas saattaa vierastaa ajatusta, että tuntematon ihminen koskee hänen hiuksiinsa. Käynnille kannattaa varata mukaan vaihtovaatteet, koska monet lapset eivät tykkää pitää kaapua päällään. Näin ollen hiusten pätkät eivät jää epämukavasti kutittamaan vaatteiden alle. 

Lue myös: Venäläinen hiusmuotoilija taikoo kampauksia, joita ei voi olla ihastelematta - katso

Lähde: PureWow

Kilpailut

Uusimmat