Kuva: Katariina Auvinen

Meedio Harriet Piekkola: "Surullisinta on tavata itsemurhan tehneen nuoren vanhemmat"

30.08.2017 16:45 - Katariina Auvinen

Kiire ja elämän tuomat paineet ovat näkyneet myös Piekkolan vastaanotolla. Keväällä tuolille istahtivat neljän itsemurhan tehneen nuoren vanhemmat.

Lähes parikymmentä vuotta Harriet Piekkola on tutkinut henkisiä polkuja. Näin ollen hän on meedio, mediaalinen voimavarakouluttaja ja kirjailija. Häneltä ja Jutta Gustafsbergiltä ilmestyi keväällä Mielen päällä -kirja, joka johdattaa lukijan etsimään omaa henkistä polkuaan. Piekkola on esiintynyt lukuisissa televisio-ohjelmissa ja alan messuilla. Sen sijaan kritiikkia meedio ei ole omien sanojensa mukaan kohdannut uransa varrella kovinkaan paljon. 

-Minua on kohdeltu hyvin silkkihansikkain. Aina silloin tällöin minulle on sanottu, että googletan varmasti kaikki asiakkaani. Voin kertoa, että sellaiseen minulla ei kyllä ole aikaa, hän nauraa Voice.fi:lle antamassaan haastattelussa. 

Meedion tuoliin istahtaa niin nuoria kuin vanhempiakin ihmisiä. Yleensä vastaanotolle tuleva ihminen on lähiaikoina menettänyt läheisensä.

Kiireisen elämän varjopuolet näkyvät meedion vastaanotolla 

Tämä kevät on ollut raskasta aikaa Piekkolalle. Elämän kiireellisyys ja täydellisyyden tavoittelu, on tuonut surevia vanhempia enemmän vastaanotolle kuin yleensä. 

-Tänä keväänä neljänä peräkkäisenä kertana minun luokseni saapui neljä vanhempaa. Jokaisen lapsi oli tehnyt itsemurhan ja nuorin heistä oli juuri murrosiän kynnyksellä, mummina ja äitinä tällaiset asiat koskettavat entistä syvemmältä. 

Kadulla Piekkola ei juokse kenenkään perään kertomaan viestejä tuonpuoleisesta. Sen sijaan hän haluaa kunnioittaa ihmisten yksityisyyttä. Erään esimerkin hän kuitenkin jakaa, jossa mies soitti hänelle Piekkolan ollessa kaupassa. 

-Hänen kaverinsa oli hävinnyt. Samalla hetkellä tämä kadonnut ystävä ilmestyi minulle henkimaailmasta. Tunsin myös mutaa suussani. Kerroin tämän soittajalle, Piekkola sanoo. 

Kyseinen henkilö löytyi myöhemmin menehtyneenä vesistöstä. 

Niille, ketkä ovat sitä mieltä, että meediot hyväksikäyttävät surevia ihmisiä, Piekkolalla on naseva vastaus. 

-Tähän minulla on erinomainen esimerkki. Piirrän myös henkimaailmasta tulevien kuvia. Juuri eilen piirsin kuvan miehestä, joka paljastui vastaanotolleni tulleen miehen isäksi. Tämä mies lähetti vielä kuvan kyseisestä miehestä myöhemmin ja yhdennäköisyys oli huomattava. Eilinen oli hieno todiste siitä, etten tiedä mitään tulevista asiakkaista, hän kertoo. 

Lue myös: Kuin kauhuleffasta - perhe väittää nuken hyökänneen heidän kimppuunsa yöllä

Kilpailut

Uusimmat