Kuva: Fotolia

Älä tule huijatuksi Black Friday -ostohuumassa – 5 vinkkiä, joiden avulla teet parhaat löydöt

24.11.2017 13:02 - Teknavi / Mia Pelttari

Black Friday on nousemassa vuoden suurimmaksi yksittäiseksi alennusmyyntipäiväksi.

Viime vuoden tilastojen mukaan joulun alle sijoittuva musta perjantai laskee elektroniikan hintoja jopa joulun alennusmyyntejä enemmän. Jopa koko viikonlopun kestävässä ostohuumassa on kuitenkin hyvä muistaa muutama tärkeä seikka välttyäkseen ikäviltä yllätyksiltä.

1. Tarkista hinta useista eri kaupoista
Kaupat pyrkivät ilmoittamaan alennusprosentin mahdollisimman suurena. Tällöin vertailuhintana saatetaan käyttää valmistajan määrittelemää ohjehintaa, joka ei kuitenkaan ole todellinen myyntihinta. Hintoja kannattaa käydä vertailemassa ainakin suurimpien kauppojen sivustoilla.

Monet hintoja vertailevat sivustot ovat kuluvan viikon aikana perehtyneet Black Fridayn vaikutuksiin. Suomessa 2015 toimintansa aloittanut Hintaopas listasi näkemyksensä viime hetken vinkeistä. Sivusto poikkeaa muista markkinoilla olevista hintaa vertailevista palveluista puolueettomuutensa ansiosta. Se hakee vertailuun kaikkien saatavilla olevien verkkokauppojen ilmoittamat hintatiedot sopimuksesta riippumatta, jolloin kaikki vertailtavat hinnat näkyvät kuluttajalle. Hintaopas on valtakunnallinen hintavertailusivusto, jossa kuluttaja voi verrata tuotteita hinnan ja arvostelujen perusteella jopa 6,7 miljoonasta elektroniikan tuotteesta 700 eri kaupasta. Mukana olevia maita on kaikkiaan kahdeksan.

2. Tarkista hintahistoria
Kauppa saattaa myös muuttaa tuotteen hintaa juuri ennen alennusmyyntiä. Tällä tavalla alennusprosentti saadaan jälleen näyttämään houkuttelevan suurelta. Tähän pulmaan on saatavilla hintahistoriatietoja, joilla taktikoidut korotukset paljastuvat.

3. Alennuksille voi asettaa myös vahdin
Jos ostoslistalla on jokin tietty laite, sille voi asettaa myös hintavahdin ilmoittamaan hinnanalennuksesta. Tällöin tiedon saa ensimmäisten joukossa eikä tarjous mene parempiin suihin. Monissa palveluissa voi asettaa hintavahdin ilmoittamaan hinnanalennuksesta joko sähköpostitse, tekstiviestinä tai push-ilmoituksena.

4. Alennuskoodit
Muista tarkistaa, onko verkkokauppoihin tarjolla alennuskoodeja, jolloin ostokset on mahdollista saada edullisemmin. Alennuskoodit saatetaan ilmoittaa joko verkkokauppojen sivustoilla, sähköpostimainoksissa tai muussa mainonnassa.

5. Toimituskulut ja palautukset
Kaupan ehdoissa on vaihtelevuutta eri verkkokaupoissa ja kivijalkamyymälöissä. Muista siis perehtyä vaihto- ja palautusoikeuksiin, sekä tarkistaa toimituskulut ja mahdolliset palautuksesta tai vaihdosta aiheutuvat kustannukset ennen ostopäätöstä.

Lue myös: Myyjät kertovat kammottavimmat Black Friday -tarinansa

Lue myös: 7 arkista asiaa, joihin tulee helposti tuhlattua

Yhteistyössä Teknavi

Kilpailut

Uusimmat