Kuva: Fotolia

7 arkista asiaa, joihin tulee helposti tuhlattua

24.08.2017 22:15 - Bauer Media / Henna Koste

Hyppäätkö auton rattiin, vaikka matkan voisi yhtä hyvin kävellä?

Kun aloitat päiväsi kahvilan lattekupposella, voi aamu alkaa lempeämmin - ainakin siihen asti, kunnes teet laskutoimituksia. Vaikka muutama euro ei kirpaise kerralla, kasvaa summa hurjaksi vuodessa. Jos haluat saada rahaa säästöön, käy se nopeammin, kun jätät hemmotteluhetket vain valikoiduille päiville. PopSugar listasi seitsemän tapaa, jolla saat rahasi kulumaan huomaamatta - ja turhaan.

Teet heräteostoksia

Lähes kaikki sortuvat niihin joskus. Tutkimuksen mukaan miehet tekevät heräteostoksia humalassa. Naiset taas lohduttavat niillä itseään huonona päivänä. Yritä malttaa! Jos jäät katumaan, ettet ostanutkaan haluamaasi, voit palata kauppaan myöhemminkin.

Jätät valot päälle

Vaikka LED-lamppu on hehkulamppuun verrattuna todella edullinen vaihtoehto, ei niitäkään kannata jättää turhaan päälle. Sammuta valot aina, kun poistut kotoasi.

Ajat autolla, vaikka voisit kävellä

Hyppäätkö auton rattiin, vaikka matkan voisi yhtä hyvin kävellä? Etenkin keskusta-alueella matka taittuu usein jaloin jopa ripeämmin. Lisäksi säästyt parkkimaksuilta.

Syöt lounaan ulkona

Jätä ravintolalounaat erityisille päiville tai niille, kun et yksinkertaisesti ehdi tekemään ruokaa. Omien eväiden syöminen kartuttaa säästöjäsi.

Et hyödynnä alennuksia

Vaikka moni metsästää tarjouksia ja alennuskuponkeja, jäävät ne myös monilta hyödyntämättä. Seuraavan kerran, kun tilaat verkkokaupasta, etsi netistä, olisiko paikkaan voimassa oleva alennuskoodi.

Treenaat kuntosalilla

Liikunnasta ei pidä tinkiä, mutta edullisia vaihtoehtoja löytyy paljon. Monet salijäsenyydet maksavat useita kymppejä kuukaudessa. Jos kaipaat ulkoilun lisäksi voimaharjoittelua, tutustu myös kaupunkien salitarjontaan, jotka maksavat usein murto-osan muista saleista.

Tupakoit

Et kuule tätä ensimmäistä kertaa, mutta tupakointi ei ole hyväksi. Jos terveys ei kiinnosta, entäpä raha? Jos sauhuttelet parikin askia viikossa, on summa vuodessa jo yli 600 euroa. Sillä tekisi jo vaikka mitä!

Lähde: PopSugar

Lue myös: 34-vuotias äiti muutti perheensä omien vanhempiensa luokse - säästi hurjan summan kahdessa vuodessa

Suosittelemme

Kilpailut

Uusimmat