Tanssivasta aitajuoksijasta valtava nettihitti: Katso video, joka muutti naisen koko elämän

30.11.2017 15:30 - Sami Ikonen

Moni ei välttämättä tunne Michelle Jennekenin tarinaa.

Australialaisen aitajuoksijan Michelle Jennekenin elämä muuttui täysin vuonna 2012 Barcelonassa.

Suoritukseensa valmistautunut Jenneken aloitti rutiininomaisen lämmittelyn tanssimalla ja pomppimalla juoksuradan päädyssä. Video lämmittelystä nousi nettisensaatioksi, eikä paluuta entiseen enää ollut. Urheilu jäi pian toissijaiseksi hänen elämässään.

Jos et vielä tiedä kuka Michelle Jenneke on, kerromme sen nyt alapuolella:

1. Youtube-julkkis

Mikä Jennekenistä teki erikoisen? Kaikki alkoi aikaisemmin mainitusta lämmittelystä. Video keräsi hetkessä lähes 19 miljoonaa katselukertaa Youtubessa ja pian monet alkoivat imitoimaan Jennekenin tanssiliikkeitä. Moni ei muista kisoista voittajia, mutta kuvankauniin juoksijan asenne jäi useiden mieleen.

Videon julkaissut nettisivusto kaatui räjähtäneeseen katsojaruuhkaan, kun nettikansa halusi nähdä kauniin juoksijan alkuveryttelyn.

2. Ryhtyi aktiiviseksi somettajaksi

Saadakseen kuuluisuudestaan kaiken irti, Jenneke alkoi yhä aktiivisemmaksi sosiaalisessa mediassa. Hän julkaisi Facebookissa, Instagramissa ja Twitterissä useammin kuin koskaan aikaisemmin. Nykyään hänen Instagram-tilillään on yli 460 tuhatta seuraajaa.

3. Kohti huippumallin uraa

Urheilulehti Sports Illustrated palkkasi Jennekenin uimapukumallikseen, kun yhtä useampi alkoi tunnistamaan hänen kasvonsa. Onnistuneiden kuvausten jälkeen työkeikkoja alkoi syntyä lisää.

Hänen kerrottiin omaavan luonnollisia mallin piirteitä, eikä hän ujostellut kameran kuvatessa. Jenneke pääsi osallistumaan myös TV-ohjelmiin, kuten esimerkiksi Top Geariin.

4. Oma puhelinsovellus

Vuonna 2014 Jenneke sai oman puhelinsovelluksen, jossa hän antaa vinkkejä venyttelytekniikoista. Sovelluksen nimeksi tuli Stretch! with Michelle Jenneke. Juoksijan nimi oli edelleen todella suosittu, joten sovelluksesta tuli myös menestys.

5. "Face of Coca Cola"

Coca Cola on sponsoroinut suuria urheilutapahtumia lukuisia kertoja. Rion kesäolympialaiset 2016 eivät olleet poikkeus, kun limsamerkki oli kisojen näkyvin brändi. Kisoihin osallistuva Jenneke sai suuren kunnian, kun hänet valittiin Coca Colan kasvoiksi yhdessä jamaicalaisen pikajuoksijan Kemar Bailey-Colen kanssa.

6. Juoksijan ura vaarassa

Rion olympialaiset eivät päättyneet kauniille juoksijalle hyvin. Australian edustaja floppasi ja jäi aitajuoksun välierien ulkopuolelle. Hän sai paljon kritiikkiä motivaatiostaan urheiluun ja hänet leimattiin huonokuntoiseksi.

Kisojen jälkeen hän sai lisää huonoja uutisia, kun Australian atleetteja tukeva yhdistys päätti lopettaa Jennekenin taloudellisen tukemisen. Apua ei tullut edes hänen valmentajaltaan, kun Craig Hilliard kertoi suorasanaisesti, ettei juoksija ollut keskittynyt urheiluun täysillä.

7. Opiskelee Sydneyn yliopistossa

Urheilija ei voi ikinä olla varma tulevaisuudestaan. Siksi Jenneke valitsi varasuunnitelmakseen opiskella mallitöiden ja urheilun ohella mekatroniikan insinööriksi Sydneyn yliopistossa. 24- vuotiaan juoksijaura voi vielä jatkua pitkään, joten hänellä ei ole kiirettä valmistautua lähivuosina.

Fox Sportin haastattelussa Jenneke on paljastanut, ettei hän kadu uravalintojaan.

- Tämä on antanut minulle paljon uusia näkökulmia. Urheilijoiden on usein hankalaa tehdä nimeä itselleen, mutta onneksi olin näin onnekas.

Lue myös: 12-vuotiaan tytön ällistyttävästä tanssivideosta nettihitti - katso hämmentävä pätkä

Lue myös: Maailman nopein nainen lopettaa uransa

Lue myös: Äiti sekoitetaan jatkuvasti huippumalli Kate Mossiin - tunnistaisitko kumpi on kumpi?

Lähde: OMG Check It Out

Kilpailut

Uusimmat