Kuva: Fotolia

Suomalaiset kertoivat oudoimmat joululahjansa: "Sain puhallettavan joulupukin"

29.11.2017 12:15 - Anna Hopi

Suomalaisissa kodeissa on koettu lahjojen jakohetkellä yllätyksiä.

Joulu on lahjojen antamisen ja saamisen aikaa. Aina joskus läheinen yllättää sinut lahjalla, joka ei ollut aivan sitä, mitä toivoit. Suomalaiset kertoivat Voice.fi -sivustolle hauskimmat ja oudoimmat lahjat, jotka he ovat jouluna saaneet tai antaneet.

Lue hulvattomat tarinat alta.

"Sain joskus porukoilta avaimen hakulaitteen lahjaksi. Minulla oli lompakossa palikka, mistä pystyin painamaan, jos avaimet katosivat. Avaimissa oli kiinnitettynä avaimenperä, joka alkoi huutaa kuin syötävä, jos painoi sitä etsintänappia. Nauratti kyllä kun sain sen lahjaksi, mutta toisaalta hukkailin siihen aikaan ihan koko ajan avaimiani."

 - Senja, 25

"Olin tapaillut yhtä miestä muutaman kuukauden ja oltiin niin sanotusti seurustelun kynnyksellä. Nähtiin pikaisesti ennen kuin lähdin joulun viettoon vanhemmille. Mies oli ostanut minulle kalliin lahjan ja minä sysipaskana lahjojen ostajana en ollut hommannut hänelle yhtään mitään."

- Jenni, 32

"Muistan sen joulun kun faija osti mutsille Jane Fondan treenivideon. Upea ele. Onneksi opettelin videon ulkoa ja voitin ala-asteen diskon tanssikilpailun niillä muuveilla. Lopulta kaikki hyvin."

- Mia, 33

(kuva: Fotolia)

"Isäni ei yleensä panosta kovin paljoa joululahjoihin, vaan lykkää yleensä 50 euron setelin käteen. Siitä valitettiin hänelle koko perheen toimesta, ja toivottiin lisäpanostusta. Yhtenä jouluna hän oli panostanut ostamalla jokaiselle oman lahjan. Ne hän hankki kirpputorilta. Sain kelmeän lasivaasin, jonka sisälle oli hivutettu 50 euron seteli."

- Anna, 32

"Sain lahjaksi sisustuselementiksi tarkoitetun, puhallettavan joulupukin, siis ihmisen kokoisen. Ja eihän siinä, jos se olisi toiminut vaikka uimapatjan tavoin niin, että puhallettaisiin täyteen ilmaa yhdellä kerralla, mutta ei - joulupukki oli ulkokäyttöön tarkoitettu ja kun töpselin pisti seinään, puski laite jatkuvasti sisäänsä ilmaa ja piti huutavaa ääntä. Miehen mielestä joulupukki oli hurmaava yksityiskohta asuntomme nurkassa, itse mietin lähinnä missä korvatulppani ovat."

- Rea, 30

(kuva: Fotolia)


"Sain kierrätyskeskuksessa työskentelevältä eksältä näppäimistön ja hiiren, vaikkei mulla ollut konettakaan. Ehkä se olisi tullut seuraavana jouluna. "

- Henna, 26

"Annoin aikoinaan vaimolleni aivan järjettömän hyvät kalastusvehkeet. Niillä olen nyt kalastanu monta vuotta."

- Jere, 45

"Pikkusisko antoi minulle medaljonki-kaulakorun ja totesi ohjeeksi, että "sinne voi laittaa sielunkumppanin kuvan. Tai sun kohdalla pelkkä seksikumppanikin riittää." Ja tämän ohjeen antoi siis kaikkien paikallaolijoiden kuullen."

- Marlena, 30

"Sain siskon mieheltä Ässä-arvan. Voitin siltä raaputtamalta 2500€. Sillä tais olla paskin joulu ikinä."

- Ville, 34

"Sain vuosia sitten siskonmieheltä kolmiosaisen lahjan. 1. osa oli reilun metrin korkuin risukko isossa ämpärissä, sekin siis lahjapaketissa. 2. osassa oli kulunut kirja: "Kirottu rämeikkö", Alan Williams. 3. osan lahjapapereista löytyi lopulta upea hieno Fiskarsin vesuri."

- Marianne, 44

(kuva: Fotolia)

"Sain ala-asteella joskus joululahjaksi rasian vihreitä kuulia. Olin niistä iloinen ja kiitin. Niinpä sain vihreitä kuulia myös seuraavana vuonna. Ja sitä seuraavana. Jonain vuonna kaksikin rasiaa. "Vihreitä kuulia Mikolle" oli juttu, minkä kaikki tiesivät jokavuotiseksi perinteeksi. Ongelma oli se, että todellisuudessa en erityisesti pitänyt vihreistä kuulista, enkä enää kehdannut sanoa sitä.

Joka vuosi sain niitä ja sen paketin syöminen kesti puoli vuotta. Ja koska se avattu rasia oli yleensä näkyvällä paikalla työpöydälläni, saivat kaikki sen kuvan, että "Mikko se tykkää vihreistä kuulista". Ja taas niitä tuli lahjaksi.

Lopulta 36-vuotiaana sain koottua rohkeuteni ja sanottua, että en erityisesti pidä vihreistä kuulista. Ja ihme tapahtui. Sinä jouluna en saanut vihreitä kuulia.

Enkä seuraavana.

Luulin, että vitsaus oli ohi, kunnes 38-vuotiaana näin jouluaattona kädessäni tutun muotoisen paketin. Ja kyllä. Siellä oli vihreitä kuulia. Sama toistui seuraavana jouluna. Ja seuraavana. Nyt kaikki tietävät, etten erityisesti pidä vihreistä kuulista, mutta niitä annetaan siksi, että se on hauska vitsi.

Kohta on taas joulu. En tiedä, onko maassa silloin lunta. En tiedä, saanko lahjaksi kirjaa, jota oikeasti toivon. Mutta tiedän sen, että olen 42-vuotias ja jouluaattona avaan paketin, jonka sisältä löytyy rasia vihreitä kuulia."

- Mikko, 42

(kuva: Fotolia)

”Olin 19-vuotias ja seurustellut elämäni ensimmäisen poikaystävän kanssa kaksi vuotta. Sain häneltä joululahjaksi upean Kalevala-korun, mikä oli rahallisesti ollut iso ostos lukiota käyvälle poikaystävälleni. Seuraavana päivänä poikaystävä tuli kylään kertomaan, että haluaa erota. Ihmettelin, miksi hän sitten oli antanut minulle lahjan, ja hänen selityksensä oli se, että oli ostanut lahjan, koska ajattelin, että jouluni menee pilalle, jos en saa poikaystävältä joululahjaa.”

- Anniina, 29

 ”Olin toivonut mieheltäni lahjaksi jotain kosmetiikkaa ja ajattelin, että hän ostaa parfyymin, mistä itse tykkää. Mies toi minulle anti-wrinkle -voiteen, joka oli tarkoitettu yli 50-vuotiaille. Minä olin 28. Annoin purkin loppiaisena äidilleni kertomatta asiasta miehelleni. En voinut loukkaantua, koska mies oli selvästi yrittänyt ja purkki oli ollut todella kallis. Opin tästä määrittelemään jatkossa toiveeni tarkemmin.”

- Minna, 36

"Olin 16-vuotiaana umpirakastunut ja ostin tyttöystävälleni hienon Espanjalaisesta koruliikkeestä hankitun korun. Käytin koko viikon etelänloman juuri oikeanlaisen korun löytymiseen ja kun se vihdoin löytyi olin onnesta soikeana. Jouluaattona luovutin vaivalla hankkimani korun kädet täristen tyttöystävälleni joka tietenkin ilahtui lahjastaan. Rakkaudenpuuskissani minäkin odotin saavani jotain romanttista, minun lahjapaketistani löytyi jättimäinen ChupaChups-tikkari, jonka loppujenlopuksi ystäväni söi kännissä kotibileissä."

- Anssi, 38

"Ostin 16-vuotiaana 18-vuotiaalle poikaystävälleni vitsillä penispumpun. Äitini paketoi lahjan, koska en itse kerennyt. Myöhemmin äitini ja poikaystäväni törmäsivät lahtelaisen kauppakeskuksen edustalla ja äitini vitsillä kyseli poikaystävältäni mitä hän oli tykännyt lahjasta ja oliko ollut käyttöä. Poikaystäväni ei todellakaan ollut tietoinen siitä että äitini paketoi kyseisen lahjan ja eikä olettanut äitini edes tietävän mitä oikeasti annoin lahjaksi. Paniikissa hän oli vastannut, että "joo... on ollut kovassa käytössä." Perään soitti minulle ja kyseli mitä olin sanonut ostaneeni. Häntä ei naurattanut ihan yhtä paljon kuin minua."

- Essi, 27

"Sain eksältä kassillisen täynnä ponnareita, huulirasvaa ja pinnejä, koska ne aina mystisesti häviävät ja loppupeleissä sinulla on se yks pinni ja yks ponnari mitä varjelet elämälläsi, ja järkyttävän paha huulirasvariippuvuus."

- Shirly, 22

Lue myös: Jokaisen lapsiperheen pelottavin joululahja on löytynyt - suositellaan vihamiehille

Kilpailut

Uusimmat