Kuva: Fotolia

Ikäviä uutisia suklaan ystäville - herkun tuotanto voi loppua 30 vuoden päästä

02.01.2018 17:15 - Katariina Auvinen

Ilmastonmuutos vaikuttaa kaakaopapujen tuotantoon enemmän kuin on arvattukaan.

Ikäviä uutisia suklaan ystäville. Asiantuntijat ovat saaneet selville, että suklaan pääraaka-aineen, kaakaopapujen, tuotanto voi loppua kokonaan ilmastonmuutoksen vuoksi. Tulokset ovat huolestuttavia, koska The Sun-julkaisun mukaan kaakaopapujen tuotanto voi loppua seuraavien 30 vuoden aikana. 

Kaakaopavut tarvitsevat kasvaakseen tietyn lämpötilan, jotta kasvit selviäisivät elossa. Nykyisten laskelmien mukaan ilmasto muuttuisi niin paljon lämpimämmäksi, että kasvit eivät säilyisi elossa. 

(kuva: Fotolia )

Kaakaopavut kasvavat puussa, joka on erittäin herkkä lämpötilojen muutoksille sekä taudeille. Ilmastonmuutos toisi mukanaan myös kosteaa ilmaa, joka altistaisi kasvit taudeille ja tekisi niiltä osin kasvatuksen mahdottomaksi. 

(kuva: Fotolia )

Julkaisun mukaan tällä hetkellä maailman isoimmat kaakaopavun tuottajat löytyvät Afrikasta, Norsunluurannikolta sekä Ghanasta. 

(kuva: Fotolia )

Kasvattajien on pakko siirtää viljelmiään ylemmäksi, mutta tila on rajallinen. Tilalliset ovat jo nyt kertoneet ongelmista, joita ilmastonmuutos on aiheuttanut. Esimerkiksi sadot ovat jääneet suuressa osin pienemmiksi kuin aikoihin. 

Lue myös: Kioskin alahyllyltä katosi suklaapatukoita - omistajat nappasivat videolle erikoisen varkaan

Lähde: The Sun 

Kilpailut

Uusimmat