Kuva: Fotolia

Lihavista siileistä on tullut ongelma - joutuvat laihdutuskuurille

04.01.2018 21:45 - Katariina Auvinen

Israelissa siilit rohmuavat kitaansa niin ruokajätteitä kuin kulkukoirille tarkoitettuja ruokia.

Israelin Tel Avissa sijaitseva villieläimiin erikoistunut eläintarha, jonka ohessa toimii myös sairaala, on ottanut nyt lähiaikoina kymmenen siiliä hoiviinsa. Eläimet eivät ole päässeet nauttimaan mistään löhölomasta, jossa herkullisia toukkia tuotaisiin nenän eteen. Sen sijaan siilit ovat joutuneet kovalle laihdutuskuurille. 

Ramat Gan Safari -eläintarhan henkilökunta kertoo, että heille on virrannut ylipainoisia siilejä, koska ne syövät ihmisten jättämiä jätteitä. Siilit tonkivat roskiksia ja ihmisten luontoon heittämiä ruuantähteitä. Israelissa ihmisillä on tapana heittää kulkukoirille ja -kissoille ruokaa, mutta nämä ahneet siilit ovat löytäneet nekin. 

Normaalipainoinen siili painaa noin 700 grammaa, mutta henkilökunta on poiminut talteen siilejä, joiden paino on ollut jopa 1,6 kiloa. 

- Liian lihavat siilit eivät pärjää luonnossa. Olemme laittaneet siilit laihdutuskuurille. Ruokimme niitä ravinteikkaalla ruualla ja pidämme ne aktiivisina. Vapautamme siilit luontoon, kun ne ovat laihtuneet tarpeeksi, kertoo siileistä huolehtiva Becka Rifkin

Lue myös: Söpöysvaroitus! Telttailemaan lähtenyt siili ihastuttaa netissä

Lähde: Metro

Suosittelemme

Kilpailut

Uusimmat