Kuva: Pixabay

"Olen niin kiireinen" - lausahdukset, jotka saavat naisen tuntemaan itsensä epävarmaksi

15.01.2018 20:15 - Katariina Auvinen

The List-julkaisu keräsi yhteen lauseet, jotka voivat vahingoittaa suhdetta ystävääsi enemmän kuin arvaatkaan.

Meillä kaikilla on niitä ystäviä, jotka voivat kertoa meille suoraan mitä mieltä ovat esimerkiksi pitämästämme asusta tai hiusten mallista. Toisaalta on hienoa ja vapauttavaa, että toinen voi kertoa sinulle rehellisen mielipiteensä, mutta on asioita, jotka saavat monet naiset tuntemaan itsensä epävarmaksi. 

The List-julkaisu listasi lausahdukset, joita ei välttämättä kannata päästää suustaan. 

"Oletko saanut hieman painoa?"
Lihominen on monelle naiselle punainen vaate, jonka vuoksi siitä ei kannata tehdä numeroa julkaisun mukaan. Kliinisen sosiaalityöntekijä, Sheri Hellerin mukaan tämä lause saa monen naisen tuntemaan epävarmuutta itsestään ja ulkonäöstään. 

"Oletko varma, että hän on juuri oikea sinulle?"
Monesti toisen kumppanin arvosteleminen on etäännyttänyt ihmisiä toisistaan, kuin auttanut heitä pysymään yhdessä. Kun ihminen rakastuu, hän on erittäin haavoittuvainen. Se, että ystävä alleviivaa mielipidettään siitä, ettei kumppani välttämättä ole oikea, saa naisen tuntemaan itsensä epävarmaksi. 

"Olet niin herkkä" 
Totuus on, että naiset ovat tutkimustenkin mukaan herkempiä kuin miehet. Siinä ei kuitenkaan ole mitään väärää. Sen sijaan se on hyvä asia. Voit helposti samaistua muiden tunteisiin ja olla heidän tukenaan. Joissain tilanteissa naiset erehtyvät sanomaan toisilleen, että he ovat liian herkkiä. Julkaisun mukaan erityisesti toisen naisen sanomana se on erityisen haitallista, koska herkkyys luetaan helposti negatiivisessa valossa. Se saattaa aiheuttaa muun muassa omien tunteiden häpeämistä ja tunteiden patoutumista sisälle. 

"Olen niin kiireinen"
Oletko ikinä kohdannut ystävää, joka tuntuu koko ajan olevan liian kiireinen tavaksesi sinua? Totuus voi ollakin, että hän on kiireinen, mutta usein tällainen lausahdus tuntuu siltä, että sinulla ei ole sijaa hänen elämässään. 

Lue myös: Ottaako ystävyys enemmän kuin antaa? Hälytysmerkit, jotka paljastavat myrkyllisen kaverisuhteen

Lähde: The List 

Suosittelemme

Kilpailut

Uusimmat