Kuva: Pixabay

Suomalaiskokki on julkkis Hongkongissa: "Täällä hissikeskustelu ei koske säätä, vaan ruokaa"

16.01.2018 20:10 - Henna Koste

Jaakko Sorsa ehti työskennellä Suomen huippuravintoloissa. Nyt hän on luonut uraa Hongkongissa yli 13 vuotta.

Jaakko Sorsa pyörittää Hongkongissa pohjoismaista ravintolaa. Mies on asunut maassa yli 13 vuotta. Rohkea mies lähti jo nuorena maailmalle. Sorsa oli valmis tekemään töitä ilmaiseksi, jos ruoka ja majoitus järjestyvät. 

Mies kävi avaamassa Suomessa  Hans Välimäen kanssa Chez Dominique -ravintolan. Michelin-tähden ja vuoden ravintola -valinnan jälkeen Sorsa kaipasi taas vaihtelua.

- Meille tarjottiin ravintolaa ostettavaksi, mutta siinä vaiheessa ajattelin, että on viimeistään jälleen aika nostaa kytkintä, muuten sinne jää ansaan vuosikymmeniksi Hansin kakkosmieheksi, Sorsa toteaa.

Työskenneltyään ulkomailla hyvän tovin Sorsa kuuli, että Hongkongiin ollaan avaamassa pohjoismaista ravintolaa. 

- Se kuulosti tosi mielenkiintoiselta. Ensinnäkin Hongkong on kaukana ja se on eksoottinen. Lisäksi se, että silloin ei ollut minkäänlaista pohjoismaisen ruuan trendiä, Sorsa huomauttaa.

Nyt Sorsa tekee Hongkongissa supisuomalaista ruokaa. Lämminsavulohi ja Wallenbergin pihvit herättivät ovat herättäneet ihmetystä, mutta niitä myös rakastetaan. Miehestä on tullut Hongkongin vuosien aikana eräänlainen julkkis. Hänen mukaansa suosion salaisuus on vahvan sanomansa esille tuominen. Suomalaisuus kiinnostaa maailmalla. Sorsa toteaa, että usein keittiömestarit vaihtavat myös paikkaa tiuhaan tahtiin. 

- Täällä hissikeskustelu ei koske säätä, vaan ruokaa. Aina kysytään, mitä söit tänään?, Sorsa kertoo ja toteaa, että se on kokille hyvä lähtökohta. 

Cafe au lait -sarjassa pureudutaan suomalaisnaisten elämään ulkomailla. Suositussa podcastissa Suomessa asuva Lilli ja Ranskassa asuva Helena istahtavat virtuaaliseen kahvipöytään eri puolilla maailmaa asuvien suomalaisten kanssa.

Kuuntele koko jakso täältä.

Lataa RadioPlay ilmaiseksi täältä ja kuuntele kaikki ohjelman jaksot. 

Lue myös: Suomalaisnainen kasvattaa lapsiaan Iranissa - Tytöiltä tivataan käyvätkö vanhemmat yhdessä suihkussa

Kilpailut

Uusimmat