Tappavaa fugu-kalaa pääsi markkinoille - kauppa unohti poistaa myrkylliset osat

16.01.2018 15:15 - Katariina Auvinen

Japanissa metsästetään kuumeisesti viittä kalapakettia.

Japanissa voi maistella mitä erikoisimpia ruokalajeja, mutta yksi turistejakin houkutteleva ruoka on fugu-kala. Pallokalojen heimoon kuuluva fugu on niin myrkyllinen, että sen syöminen voi tappaa ihmisen vain muutamassa tunnissa. 

Kalaa on turvallista syödä vain, jos se on valmistettu oikealla tavalla eli myrkylliset osat on poistettu oikein. Nyt japanilaisessa supermarketissa ollaan pienen paniikin vallassa. Markkinoille on päässyt viisi pakettia kalaa, joista ei oltu poistettu myrkyllisiä osia. 

Gamagorin kaupunki on joutunut soittamaan asukkailleen ja kieltänyt heitä syömästä kalaa. Vielä ei ole tietoa, onko joku jo ehtinyt syödä myrkyllisestä paketista kalaa. Viidestä paketista kolme on löytynyt, mutta kaksi on vielä teillä tietämättömillä. 

Fugu on erityisen suosittu herkku juuri näin talviaikaan. Kalaa valmistavat kokit omaavat erikoisluvan, jotta he saavat valmistaa kalaa ruuaksi. Huonosti valmistettu kala sisältää myrkyllistä tetrodotoksiinia, joka halvaannuttaa ensin lihakset ja johtaa lopulta kuolemaan. 

Lue myös: Japanilainen sairaalaruoka näyttää uskomattoman hyvältä - katso herkullinen kuvasarja

Lähde: Guardian 

Kilpailut

Uusimmat