Valokuvaaja ikuisti itsensä intiimeihin kuviin ventovieraiden kanssa - lopputulos on hätkähdyttävä

23.02.2018 17:45 - Iiro Myllymäki

Marie Hyld meni itselleen entuudestaan tuntemattomien ihmisten koteihin ja päätyi romanttisiin tilanteisiin jopa kymmenessä minuutissa ensikohtaamisesta.

Tanskalainen valokuvaaja Marie Hyld, 24, janosi aitoja ihmiskontakteja, jotka menevät sosiaalisen median kiillotettua pintaa syvemmälle. Lopputuloksena on syntynyt hätkähdyttävä valokuvien sarja, joka kulkee nimellä Lifeconstruction. Valokuvaprojektia varten Hyld meni hänelle entuudestaan tuntemattomien ihmisten koteihin ja otti näiden ihmisten kanssa intiimejä valokuvia ikään kuin olisi tuntenut nämä ihmiset paljon pidempään. Joidenkin ihmisten kanssa otetut kuvat näyttävätkin siltä, että nämä ihmiset olisivat Hyldin pitkäaikaisia kumppaneita.

Hyld löysi valokuvattavat ihmiset Tinderin kautta. Nainen kertoi Tinder-osumilleen valokuviensa ideasta, ja hän sai ihmiset innostumaan ajatuksesta helposti. Hyld kertoo Insider-sivustolle, että kohtaamiset ventovieraiden kanssa täyttivät hänet odotuksen ja innostuneisuuden tunteilla, mutta kohtaamisia leimasi myös voimakas jännittyneisyys.

- Se oli upeaa ja kamalaa samaan aikaan. Tunsin olevani elossa, Hyld kertoo.

Projekti vaati sekä Hyldiltä että muilta valokuvattavilta täyttä hetkeen heittäytymistä ja avoimuutta. Nainen ei suunnitellut valokuviaan etukäteen lainkaan, vaan imi inspiraatiota kustakin ihmisestä ja valokuvausympäristöstä. Jotkut kuvat otettiin vain kymmenen minuuttia kaksikon ensikohtaamisen jälkeen.

Välillä tilanteet menivät niin pitkälle, että Hyld tunsi omien rajojensa tulleen ylitetyiksi.

- Pari kertaa tunsin oloni ahdistuneeksi, koska toinen ihminen oli ylittänyt rajani. Mutta tavallaan olin varautunut siihen, että näin saattaa käydä. Voin nyt sanoa, että se auttoi minua tuntemaan itseni paremmin, Hyld sanoo.

Marie Hyldillä on poikaystävä, joka tuki häntä täysin hänen projektissaan.

- Oli hämmentävää pallotella oikean parisuhteeni ja kolmentoista pinnallisen suhteen kanssa noin pienessä ajassa. Liikutuin siitä, miten poikaystäväni antoi minulle vapauden, jota tarvitsin projektin toteuttamiseksi.

Projekti opetti Hyldille paljon haavoittuvaisuuden voimasta. Intiimi yhteys syntyy vasta, kun antaa itsensä olla haavoittuvainen. Haavoittuvaisuus ei ole Hyldin mielestä heikkoutta, vaan päinvastoin osoitus vahvuudesta. Naisella on yksi vinkki intiimejä ihmissuhteita janoaville ihmisille: heittäkää se puhelin pois kädestä.

- Sosiaalisessa mediassa on helppo pitää ihmissuhteet pinnallisella tasolla. Mutta jos haluat luoda jotain syvää, jotain aitoa, sinun täytyy heittää puhelin pois, kohdata toinen ihminen ja luoda se yhteys, Hyld sanoo.

Lue myös: Taiteilija asensi kameran vaginaansa kuvatakseen rakastajiaan - tulokset jakavat mielipiteet

Lähde: Insider

Kilpailut

Uusimmat