Vammaisille suunnatut emojit sopivat paremmin seksiviestittelyyn?

27.03.2018 22:15 - Iiro Myllymäki

Erityisesti pyörätuoli-emojille on keksitty seksuaalisesti vihjailevia käyttötarkoituksia.

Apple on julkistanut suunnitelmansa ottaa käyttöön vammaisuuteen liittyviä emojeita. Apple on ehdottanut emojeita hallinnoivalle Unicodelle muun muassa pyörätuoli-emojia, proteesi-emojeita ja kuulolaite-emojia. Uutinen on saanut innostuneen vastaanoton, ja monet ovat sitä mieltä, että vammaisten oli jo korkea aika saada itsensä näkyville myös emoji-maailmassa. Jos Unicode hyväksyy emojit, ne tulevat käyttöön ensi vuonna.

Nyt emojien julkistus on johtanut hieman yllättävään ilmiöön. Monet ovat kommentoineet, että tulevia emojeita voi käyttää hassuttelevasti seksiviestien lähettelyssä. Tähän mennessä seksiviestien vakiokalustoa ovat olleet muun muassa munakoisoa, persikkaa ja vesipisaroita esittävät emojit. Jotkut ovat nyt Twitterissä vitsailleet, että pyörätuoli-emojia voi käyttää viittaamaan niin rajuun seksiin, että käveleminen tuottaa sen jälkeen vaikeuksia.

Pyörätuoli-emojin uskotaan vääntyvän myös ilmaisemaan sitä, kun joku lähtee toisen ihmisen luokse vain seksin perässä. Nykyslangissa tästä käytetään englanniksi nimitystä ”dick appointment”.

Joidenkin mielestä on epäkunnioittavaa vammaisia kohtaan käyttää emojeita tässä merkityksessä. Metro.co.uk-sivusto on julkaissut kokonaisen artikkelin siitä, miksi tämä ei ole hyväksyttävää. Sivuston toimittajan mukaan emojien käyttö seksimielessä tekee pilaa fyysisen vammaisuuden kustannuksella.

Vammaisuutta edustaville emojeille on keksitty myös astetta viattomampia käyttötarkoituksia. Valkoisen kepin kanssa kävelevää sokeaa ihmistä edustava emoji saattaa tulla ilmaisemaan sitä, kun ihminen etsii tekstiviesteihin vastaamatonta ihmistä tai ihmettelee, eikö ihastuksen kohde näe häneen kohdistettuja tunteita.

Lue myös: Yli 150 uutta emojia tulossa tänä vuonna – mikä on suosikkisi?

Lähde: Metro.co.uk

Kilpailut

Uusimmat