Kuva: Shutterstock / Joona Sankari

Joona, 25, valmisti rinkan Ikean sinisistä kasseista - sai valtaisan nettisuosion

28.05.2018 15:00 - Iiro Myllymäki

Facebookin osto- ja myyntiryhmässä jaettu kuva rinkasta keräsi sadoittain tykkäyksiä.

Ikean siniset kassit tunnetaan kestävyydestään ja käytännöllisyydestään, mutta mihin kaikkeen kassit voivatkaan taipua? Yksi esimerkki saadaan 25-vuotiaalta Joona Sankarilta, joka päätti valmistaa Ikea-kasseista rinkan. Lohjalta kotoisin oleva, Helsingissä asuva mies sai rinkalleen nettihuomiota sen jälkeen kun hän laittoi rinkan huutokaupattavaksi helsinkiläisten Kallio kierrättää -Facebook-ryhmään. Miehen rinkkapäivitys keräsi ryhmässä sadoittain tykkäyksiä.

Idea Ikea-rinkan tekoon lähti miehen tarpeesta saada vaellusvarusteita tulevaa reissua varten. Koska retkeilyvarusteista saa pulittaa sievoisen summan, Joona Sankari päätti valmistaa osan varusteista itse. Netin syövereistä mies löysi ohjeet, joita urakassaan seurata.

(kuva: Joona Sankari)

- Sain äidiltä lainaan ompelukoneen ja aloitin tekemällä itselleni Ikea-lompakon ja sitten bivy-pussin, eli makuupussin suojan. Sitten siirryin tekemään tätä kyseistä rinkkaa, Sankari kertoo Voice.fi:n haastattelussa.

Repun tekemiseen kului tunti jos toinenkin. Mies arvelee, että viikon aikana hän teki rinkkaa vähintään neljä tuntia joka päivä. Mokilta ei vältytty, ja esimerkiksi olkahihnat mies teki neljä kertaa ennen kuin onnistui. Mies ei olisi arvannut rinkan valmistamisessa kestävän näin kauan, ja hänen tyttöystävänsäkin kärsivällisyys oli välillä koetuksella.

- Vähän huonosti vietin laatuaikaa mimmin kanssa ja taisin puhua pelkästään repusta koko viikon, mies naurahtaa.

(kuva: Joona Sankari)

Sankari ei ota tätä rinkkaa itse reissuun mukaan, vaan tämä 35 litran ”testirinkka” on nyt huutokaupattu. Mies on saanut juuri valmiiksi uuden rinkan itselleen, mutta tällä kertaa hän käytti Ikea-kassien sijaan kestävämpää Cordura-kangasta. Kallio kierrättää -ryhmässä Ikea-rinkka sai paljon ihastusta osakseen. Reaktioita miehen päivitykselle tuli yli 400, ja kommenttejakin kertyi kymmenittäin. Lopulta miehen kanssa samaa koulua käyvä tuttava huusi repun itselleen 39 eurolla.

- Materiaaleista sain itselleni korvauksen, työtunneista en niinkään. Jos pitäisi tilauksesta tehdä toinen, niin alle satasella en kyllä hommaan ryhtyisi, Sankari sanoo.

Miehen tee se itse -projektit eivät tähän lopu. Seuraava projekti on teltan tekeminen, mutta sitäkin varten on hankittu ihan muut materiaalit kuin Ikean kassit.

Lue myös: Maksaisitko Ikean sinisestä kassista 2000 euroa? Huippumuotimerkin laukku erittäin samannäköinen

Suosittelemme

Kilpailut

Uusimmat