Kuva: Getty Images

Läpäisisitkö ulkonäkövaatimukset? Lentoyhtiöt ovat laatineet henkilökunnalleen tiukat ehdot

19.06.2018 22:15 - Katariina Auvinen

Lentohenkilökunnan ulkonäköön puututaan jopa korvakoruja myöten.

Lentoyhtiö Emirates on Lähi-idän oma kuninkaallinen lentoyhtiö, joka on tunnettu muun muassa erittäin tyylikkäästä lentohenkilökunnastaan. Aivan kuka tahansa lentoemännäksi tai stuertiksi mielivä ei kuitenkaan onnistu pääsemään yhtiön tiukan ulkonäkökeskeisen seulan läpi. 

The Sun-julkaisu on listannut yhtiön vaatimuksen henkilökunnalleen. Esimerkiksi näkyviä tatuointeja ei hyväksytä ollenkaan. Tällaisia ovat esimerksi käsissä tai jaloissa olevat tatuoinnit. 

Sen lisäksi lentoyhtiöllä työskentelevän tulee olla vähintään 160 senttiä pitkä, jotta työntekijä ulottuu käsimatkatavarahyllylle. Jos nämä vaatimukset ovat kunnossa, lentoemännäksi tai stuertiksi ei pääse, jos ei ole yli 21-vuotias. Henkilön täytyy olla hyvässä fyysisessä kunnossa sekä puhua sujuvaa englantia. 

(kuva: Getty Images )

Vaatimukset eivät lopu tähän. Kun työpaikkaa hakee, esimerkiksi naisten täytyy lähettää itsestään kaksi kokovartalokuvaa. Toisessa kuvassa tulisi olla pukeutunut virallisesti kun taas toisessa otoksessa vaatetuksen tulisi olla rennompi, mutta silti tyylikäs ja sivistynyt. 

Tämän lisäksi naisten tulisi meikata itsensä näkyvästi, mutta tyylikkäästi. Heidän hiuksensa tulisi kietaista sileälle nutturalle. 

Emirates ei ole ainut lentoyhtiö, joka on erittäin tarkka lentokonehenkilökunnan ulkonäöstä. Esimerkiksi American Airlines on kertonut, että kaikenlainen ylimääräinen karvoitus niin nenässä, korvissa kuin kainaloissakin tulisi poistaa täydellisesti. Kyseinen lentoyhtiö on tarkka myös siitä, miltä heidän työntekijöidensä hampaat näyttävät. 

Tatuointien lisäksi myös lävistykset on kielletty lentoemänniltä ja stuerteilta. British Airways määrää, että heidän henkilökuntansa hiukset tulisi olla värjätty hyvin luonnollisilla sävyillä. Miehillä esimerkiksi pitkät hiukset on kielletty täysin. 

Hawaiian airlines määrää jopa henkilökuntansa korvakoruista. Esimerkiksi rengasmalliset korvakorut ovat sallittu vain silloin, jos ne eivät ylitä läpimitaltaan yli 2 senttimetriä. 

Lue myös: Matkustaja kuvasi lentoemännän upean teon - "Hän puuttui peliin"

Lähde: The Sun & Telegraph 

Kilpailut

Uusimmat