Kuva: Shutterstock

Someaddiktit huomio! Jatkuva puhelimen tuijottelu nopeuttaa ihon ikääntymistä

29.06.2018 18:15 - Elisa Jalasjoki

Älylaitteiden siniselle valolle altistuminen nopeuttaa erityisesti ryppyjen syntymistä, väittää tutkimus.

Toistuva puhelimen näytön katselu ja säännöllinen siniselle valolle altistuminen voi vanhentaa ihoa ja aiheuttaa ryppyjen syntymistä aiempaa nopeammin ja helpommin. 

PureWow -verkkojulkaisun tuoreen selvityksen mukaan pitkäaikainen ja säännöllinen siniselle valolle altistuminen nimittään nopeuttaa ikääntymisen merkkien syntymistä. Kyse on ihon pigmentaatiomuutosten nopeutumisesta, tulehduksista ja ryppyjen syntymisestä aiempaa selvästi nopeammin. 

Enää puhe ei olekaan ainoastaan liiallisesta älylaitteiden käytöstä syntyvistä terveyshaitoista, vaan niskavaivojen lisäksi huoli kohdistuu jo ihonhoitoonkin.

Miten ihon ikääntymistä sitten voi ehkäistä?

Toimivin neuvo on, että ruutuaikaa puhelimen tai muiden älylaitteiden parissa tulisi vähentää. Myös esimerkiksi matala suojakertoimisen aurinkorasvan käyttöä suositellaan, mikäli valolle altistuu useampia tunteja päivässä.

Oleellinen vinkki on myös muistaa asettaa puhelin "iltatilaan" sitä sängyssä näpertäessään. Suoralle siniselle valolle altistuminen ei nimittäin vaikuta ainoastaan ihoon, vaan myös väsyttää silmiä.

Myös esimerkiksi internetissä on ladattavissa useita erilaisia näytön apuohjelmia, joiden avulla sinisen valon ulostuloa puhelimesta voi estää. 

Lue myös: Miten moni katselee puhelintaan kesken seksin? Määrä saattaa yllättää

Lähde: PureWow

Kilpailut

Uusimmat