Kuva: Shutterstock

Toimittaja kysyi naiselta, onko tämä lutka - video naisen upeasta vastauksesta leviää

18.07.2018 11:15 - Iiro Myllymäki

Naisen mukaan me kaikki olemme lutkia.

Suomessakin on järjestetty lutkamarsseja (englanniksi ”slut walk”), joiden tarkoituksena on osoittaa, että nainen saa pukeutua miten haluaa ilman, että hän joutuu häirinnän kohteeksi. Joidenkin on ollut hankala ymmärtää, miten ”lutkaksi” tunnustautuminen edistää naisten oikeuksia, mutta netissä nyt leviävän videon myötä ihmettelylle voi laittaa pisteen.

Twitterissä leviävällä videolla konservatiivisena talk show -isäntänä ja toimittajana tunnettu Jesse Lee Peterson kysyy Samirah Raheem -nimiseltä naiselta, onko tämä lutka.

- Kyllä. Me olemme kaikki lutkia, nainen aloittaa vastauksensa.

Nainen sanoo, että myös haastattelija ja tämän äiti sekä isoäiti ovat lutkia. Sanavalmis nainen ei epäröi hetkeäkään, miten vastata kysymykseen siitä, mikä hänet on tehnyt lutkaksi.

- Omistan oman kehoni. Kehoni ei ole mikään poliittinen leikkikenttä tai lainsäädännön kohde. Se on minun kehoni ja minun tulevaisuuteni, Raheem vastaa.

Peterson tiedustelee naiselta, onko hänellä tapana harrastaa seksiä monen miehen kanssa. Tähän nainen toteaa, että hän on neitsyt eikä lutka-sanalla ole mitään tekemistä sen kanssa, miten nainen ilmaisee seksuaalisuuttaan, eli miten miehet ovat lutka-sanan tavanneet määritellä.

- Lutkuus on sitä, mitä minä haluan sen olevan. Sitä, että olen oman elämäni herra, tienaan rahaa ja otan mikin haltuun, Raheem sanoo katse tiukasti kamerassa ja mikrofoniin tarttuen.

Peterson vielä toteaa, että nainen näyttää lutkalta ja tiedustelee, miksi hän on halunnut pukeutua tuolla tavalla.

- En pukeudu lutkamaisesti. Pukeudun näin, koska voin pukeutua miten haluan. Piste, nainen vastaa.

Video on kuvattu viime vuonna, mutta se on lähtenyt leviämään netissä uudelleen viime päivien aikana. Twitter-kommentoijat ovat ihastuneet siihen, miten nainen ottaa halventavan lutka-sanan haltuun ja määrittelee sen uudelleen. Erään Twitter-käyttäjän jakamana video on kerännyt jo yli 14 miljoonaa katselukertaa. Voit katsoa videon alta tai tästä linkistä.

Tieto videon suursuosiosta on luonnollisesti tavoittanut itse Samirah Raheemin. Nainen on kiitellyt tukijoitaan sosiaalisessa mediassa.

”En olisi osannut odottaa, että minua kuunneltaisiin tällä tavalla. Ennen olin usein häpeissäni siitä, että minulla oli mielipide ja että olin muita äänekkäämpi. Yritin pienentää itseäni mahtuakseni sosiaalisiin piireihin. Kiitän teitä valtavasta rakkaudestanne ja tuestanne. Enää en piilottele”, Raheem kirjoittaa.

Lue myös: Me Naiset: Evelina on blokannut lutka-sanan somestaan - "Minun ei tarvitse kuulla sellaista paskaa"

Lähde: Metro.co.uk

Kilpailut

Uusimmat