Taidenäyttely jouduttiin sulkemaan miehen tekosten takia - astui surutta "mustaan aukkoon"

25.08.2018 21:15 - Katariina Auvinen

Italialainen mies koki taiteen hieman liian läheltä.

Taide voi olla hyvinkin vaikuttavaa, mutta joskus se saattaa enemmänkin ihmetyttää ja aiheuttaa erilaisia kysymyksiä.

Muutama vuosi sitten uutiskynnyksen ylitti omituinen sattuma taidenäyttelyssä. Monet vierailijat luulivat, että maahan pudonneet silmälasit esittivät jonkinlaista taidetta, jonka vuoksi epähuomiossa pudonneiden lasien ympärille syntyi melkoinen rinki kiinnostuneita taidenälkäisiä ihmisiä. 

Nyt eräs italialainen taidenäyttelykävijä koki taiteen hieman liian läheltä Portugalissa. Brittiläinen taiteilija Anish Kapoor oli asettanut keskelle lattiaa mustaa aukkoa kuvaavan taideinstallaation. Kapoor oli rakentanut todellakin 2.5 metriä syvän aukon lattiaan, mutta vierailija luuli erehdyksissään keskellä lattiaa olevan mustan läiskän olevan vain ympyrä. 

Hän astui epähuomiossa "mustaan aukkoon" ja päätyi rysähtäen kuilun pohjalle. Onneksi tapaus huomattiin nopeasti ja 60-vuotias mies kiidätettiin sairaalaan saamaan vammoihinsa hoitoa. 

Museo päätyi sulkemaan väliaikaisesti ovensa, jotta se voisi kehittää installaation turvallisemmaksi kävijöille. Installaation lähelle oli asetettu useita varoituskylttejä, mutta ilmeisesti italialainen mies ei joko huomannut, tai välittänyt niistä. 

Lue myös: Käsittämätön näky! Venäläistaiteilija taikoo liasta uskomattomia taideteoksia - katso

Lähde: Amp

Suosittelemme

Uusimmat