Kuva: Shutterstock

Muotinäytös, jossa kaikki mallit ovat kehitysvammaisia - ensimmäinen Suomen historiassa!

19.09.2018 10:45 - Reija Saarinen / reija.saarinen@bauermedia.fi

Mallit tapahtumaan löydettiin Kehitysvammaliiton kautta.

Love me do -messuilla järjestetään tänä vuonna historiallinen muotinäytös. Lauantaina 6. lokakuuta lavalla nähdään nimittäin hääpukunäytös, jossa kaikki mallit ovat kehitysvammaisia.

Tiedotteen mukaan kyseessä on ainakin Suomessa, ehkä koko Euroopassa ensimmäinen kerta, kun moinen muotinäytös tehdään. Victoria & Vincent -hääpukumerkin idea sai alkunsa siitä, että haluttiin toteuttaa oikeasti muotinäytös, joka saa ihmiset aidosti hyvälle mielelle.

− Haluamme toteuttaa 150% positiivisimman muotinäytöksen, joka saa yleisön aidosti hyvälle mielelle. Pelkät vaatteet eivät riitä. Tarvittiin malleja, joilla on kyky välittää hyvää fiilistä yleisöön. On vain yksi organisaatio, josta löytyy tämän tason osaamista ja kyllin aitoja hymyjä: Kehitysvammaliitto, Kristian Vaalamäki kertoo.

Mukana on myös jo monelle tuttu ammattimalli Maija Mattila, josta olemme Voicenkin sivuilla uutisoineet. Jutun Mattilasta löydät täältä.

Kaikki mallit löydetiin Kehitysvammaliiton kautta. Liiton edustajan mukaan kyseinen tapahtuma on loistava tapa tuoda esiin kehitysvammaisten ihmisten piilotettu voimavara.

− Haluamme tuoda näytöksessä esiin kehitysvammaisia ihmisiä upeita pukuja kantamassa, ihmisiä, jotka ovat vielä pitkälti piilotettu voimavara yhteiskunnassamme. Heillä on kykyjä, asennetta ja osaamista, joita ei ymmärretä hyödyntää esimerkiksi työelämässä, sillä palkkatyössä on Suomessa vasta noin 2−3 prosenttia työikäisistä kehitysvammaisista ihmisistä, Anneli Puhakka kertoo.

Lue myös: Nainen perui häät 25 minuuttia ennen vihkimistä - syynä miehen kaksoiselämä

Kilpailut

Uusimmat