Kuva: Shutterstock

Ensiavussa työskentelevä lääkäri jakoi herättelevän listan työstään : "Me teemme parhaamme"

02.10.2018 19:45 - Reija Saarinen / reija.saarinen@bauermedia.fi

Lääkäreiden ja hoitajien työ ei aina ole ruusuista.

Terveydenhoitoalalla työskentelee monenlaisia ammattilaisia, joiden tehtävänä on auttaa ihmisiä. Siitä huolimatta he saavat usein ikävääkin kohtelua osakseen.

Eräs ensiavussa työskentelevä lääkäri jakoi omat kokemuksensa siitä, millaista työtä on tehdä. Hänen mukaansa usein vaaditaan turhia ja kommentoidaan työtä ilman syytä. Saattaakin olla, että moni hoitaja ja lääkäri voi näihin samaistua, vai mitä mieltä olet?

"Hoitajien ja lääkäreiden tehtävänä on auttaa sinua ja tehdä se, mitä sinä tarvitse. Meidän tehtävämme ei ole antaa sinulle sitä, mitä haluat. Me emme ole asiakaspalvelijoita, vaan teemme parhaamme ja autamme sinua kestämään kivut. Emme kuitenkaan aina pysty ratkaisemaan ongelmia hetkessä."

"Vaikka sinulla on huono päivä, ei se annan sinulle oikeutta kohdella hoitajia, ja lääkäreitä miten sattuu. Mekin olemme ihmisiä, joilla on tunteet."

"Olen huomannut, että ihmiset tekevät paljon pahaa toisilleen. Näemme työssämme paljon ihmisiä, jotka ovat joutuneet jonkinlaisen pahoinpitelyn kohteeksi. Toivoisin, että ihmiset rakastaisivat ihmisiä enemmän ja olisivat toisilleen hyviä."

"Yllättävän moni ihminen ei ota vastuuta omasta elämästään ja hyvinvoinnistaan. He vain olettavat, että me teemme sen. Minusta ihmisten tulisi tehdä asioiden eteen enemmän myös itse. Maalaisjärkeä kannattaa käyttää sen suhteen, onko vaiva todella sellainen, että lääkäriin on rynnättävä välittömästi."

"Minusta on todella turhauttavaa, että ihmiset valittavat esimerkiksi odotusajoista, aivan kuin he olisivat paikan ainoita asiakkaita. Kannattaa muistaa, että odottaminen on usein hyvä merkki, sillä se kertoo siitä, että et ole kaikista sairain."

Miten on, voitko samaistua kommentteihin?

Lue myös: Lääkäri kumoaa yleisimmät terveysmyytit - uiminen täydellä mahalla ei aiheuta kramppeja

Lue myös: Lääkäri varoittaa naisia uudesta seksitrendistä: "Voi tehdä vahinkoa"

Lähde: Bored Panda

Kilpailut

Uusimmat