Kuva: Shutterstock

Nainen teki nerokkaan havainnon siitä, miksi koemme itsemme rumaksi - tekstistä nettihitti

14.10.2018 22:15 - Iiro Myllymäki

Omaa ulkonäköä ei kannata arvottaa sen perusteella, mitä näkee peilistä.

Erään naisen tyttöystävälleen suuntaama kirjoitus on noussut Twitterissä suureen suosioon. Usean twiitin ketjussa Alex Durog pureutuu usealle tuttuun aiheeseen, eli siihen, miten herkästi koemme itsemme rumiksi, vaikka totuus olisi aivan toinen. Vaikka teksti olikin suunnattu yhdelle henkilölle, kymmenet tuhannet samastuivat siihen ja ovat antaneet ylistävää palautetta Durogin esittämistä havainnoista.

Naisen kirjoituksen päähuomio on, että arvioimme ulkonäköämme täysin väärin perustein. Jos perustamme mielipiteemme ulkonäöstämme pelkästään siihen, mitä näemme peilistä, meiltä jää näkemättä hyvin paljon. Kauneus kun usein piilee arjen pienissä hetkissä.

"Sanot itseäsi rumaksi, vaikka näet itsesi vain, kun katsot peiliin. Et näe itseäsi silloin, kun kasvosi alkavat loistaa nähdessäsi vauvan, jäätelön tai lempiravintolasi. Et näe itseäsi silloin, kun hymyilet minulle, kun vihdoin ymmärrän, mitä yrität minulle sanoa. Et näe itseäsi, kun keskityt täysillä johonkin, mitä rakastat tehdä", Alex Durog kirjoittaa.

Durog vie tekstinsä myös yleisemmälle tasolle, ja monet ovat selvästi allekirjoittaneet hänen väitteensä.

"Varmaan tämän takia ihmisten on niin helppo sanoa itseään rumaksi, koska he eivät ole koskaan nähneet itseään niinä pienimpinä, tavallisina hetkinä, joissa he ovat kauniita. Yhteiskunta on opettanut meille, että kauneudelle on tietyt standardit, vaikka näin ei ole. Olet kaunis omalla tavallasi, muista se", nainen kirjoittaa.

Naisen twiittejä pääset katsomaan alta.

Lue myös: Yhä useampi on tyytymätön ulkonäköönsä - yksi syy ylitse muiden

Lähde: Bored Panda

Kilpailut

Uusimmat