Kuva: Shutterstock

Ratkaise joulun lahjastressi! Anna aineeton lahja

04.12.2018 11:20 - Katja Nygård - Luettu 4 442 kertaa

Mitä hankkia lahjaksi hänelle, jolla on jo kaikkea? Aidot elämykset ja yhteinen aika perheen ja ystävien seurassa ilahduttavat varmasti lahjan saajaa.

Herkkusuulle

Hyvän ruoan ystävä arvostaa lahjaa, joka sisältää uusia makuelämyksiä. Hanki lahjakortti hänen mieliravintolaansa tai yllätä hänet jollain uudella ja tuntemattomalla.

Koko perheelle

Useat meistä haluaisivat nipistää enemmän aikaa perheen yhdessäoloon. Mikä sen mukavampaa siis kuin puuhailla jotain koko perhe yhdessä! Etenkin perheen pienimmät nauttivat päästessään porukalla elokuviin, sisäseikkailupuistoon tai vesipuistoon polskuttelemaan.

Yhdessä ystävien kanssa

Moni meistä haluaisi keskittyä enemmän ystävien tapaamiseen. Jo pieni kahvilahetki ja kuulumisten vaihtaminen tasaisin väliajoin auttaa pysymään mukana ystävien arjessa.

Joskus on myös mukava panostaa yhteiseen aikaan enemmänkin. Toiminnallisuudesta pitävät voivat viettää yhteisen päivän suuntaamalla esimerkiksi pakopelihuoneeseen, lasersotaan, hohtogolfiin tai seikkailuun virtuaalimaailmassa.

Stressaantuneelle

Auta läheistäsi katkaisemaan stressikierre ja anna lahjaksi pieni hetki hemmottelua. Hieronta tai kasvohoito tulee stressistä kärsivälle varmasti tarpeeseen ja muistetaan pitkään.

Omaa aikaa

Jos sinulla on liian vähän omaa aikaa, nyt on hyvä aika antaa sitä itsellesi. Käynti kampaajalla tai tunnin hieronta auttavat pääsemään irti arjesta. Kuntosalijäsenyys tai jumppakortti varmistavat hyvän olon pidemmälläkin tähtäimellä.

Kullan kanssa

Kahden kesken vietetty aika kannattaa, koska se maksaa itsensä korkojen kanssa takaisin. Vaikka koti olisikin hyvä paikka kahdenkeskisiin hetkiin, joskus kannattaa jättää arkiaskareet kodin seinien sisäpuolelle ja lähteä tuulettumaan.

Rauhallinen hotelliyö parhaassa seurassa antaa virtaa arkeen ja potkua parisuhteeseen. Jos aikaa tai mahdollisuutta yön yli poissaoloon ei ole, käykää rentoutumassa kaksin hyvässä ravintolassa tai vain aikuisille tarkoitetussa kylpylässä, jonne lasten äänet eivät kantaudu.

Testaa: Mikä joululahja sopisi sinulle parhaiten?

1/3: Parhaiten seuraavista itseäni kuvaa…

Kaivan joulukoristeet esiin jo lokakuussa ja kerään ne pois tammikuun lopussa.
Yritän epätoivoisesti kitkutella yli stressaavan joulunalusajan, mutta nautin täysin siemauksin itse joulunpyhistä.
Joulun saisi puolestani vetää kokonaan yli kalenterista.

2/3: Pidän eniten…

Lahjoista, joiden sisällön miettimiseen lahjan antaja on nähnyt kovasti vaivaa, samoin kuin paketin ulkokuoreen.
Yhtä paljon sekä kovista että pehmeistä paketeista. Kunhan vain saa lahjoja.
Muista kuin tavaralahjoista.

3/3: Parasta joulussa on…

Lahjat, koristeet ja kaikki se ihana hössötys.
Ei niinkään se, mikä liittyy joulun odotukseen, mutta yleensä aatonaattoiltana sisältäni kuoriutuu kuin kuoriutuukin kunnon jouluihminen.
Se, kun muut ihmiset vetäytyvät hössöttämään koteihinsa ja itse saa rauhassa kulkea puolityhjillä kaduilla.
Seuraava

Ajatuksella annetut!

Joulu on juhlista kuin tehty sinulle! Et stressaa väenpaljoudessa tai ärsyynny joululauluista, jotka alkavat soida kauppakeskuksissa viimeistään marraskuun puolivälissä. Nautit lahjojen saamisesta ja antamisesta ja aloitat sopivien joululahjojen metsästämisen jo hyvissä ajoin vuoden mittaan.

Itse nautit erityisesti lahjoista, joissa näkyy antajan näkemä vaiva ja ajatus. Se, että lahja on valittu juuri sinulle. Uusi, kaunis koriste joulukuuseen, huolellisesti paketoitu suklaarasia tai paketti erikoiskahvia sekä tarkoin valittu purkki luonnonkosmetiikkaa ilahduttavat sinua varmasti.

Hyötylahjat!

Joulu ei varsinaisesti ole juhlista se, jota odotat innosta puhkuen. Kannat kuitenkin viimeistään itsenäisyyspäivänä varastosta esiin muutaman omistamasi joulukoristeen ja edellisvuoden ovikranssin, mutta sen kummempaan jouluhurmokseen sinua on vaikea syöstä.

Jouluaattona arvostat joulupöydän antimia ja pyhinä läheistesi kanssa viettämää aikaa. Mutta kun viimeistään loppiaisena joulu on virallisesti ohi, et tunne tuskaa pakatessasi joulukoristeet takaisin varastoon.

Lahjoina arvostat erityisesti hyötylahjoja, jotka voit tarvittaessa jakaa rakkaimpiesi kanssa: joulusaunaan sopiva löylytuoksu, hilpeä seurapeli tai yhdessä tuhottava suklaarasia saavat takuuvarmasti hyväksyntäsi.

Ei tavaraa, kiitos!

Et ole kova antamaan itse lahjoja, joten et varsinaisesti toivo saavasi niitä itsekään. Riittää, jos joku muistaa sinua joulukortilla tai -viestillä. Tärkeintä ei mielestäsi ole tavara, vaan ajatus siitä, että olet ollut jonkun mielessä.

Jos jotain itsellesi toivoisit, niin lahjakortit kahvilaan, ravintolaan, kauneushoitolaan tai elokuviin eivät jäisi käyttämättä. Aiot jouluna pysyä visusti kotonasi, joten pääasia, että lahjan voi käyttää silloin, kun se itsellesi parhaiten sopii.

Arvostele artikkeli

Uusimmat