Kuva: Getty Images

Instagram ryhtyy toimiin estääkseen syömishäiriöiden ihannoinnin sovelluksessa

14.12.2018 21:45 - Senja Rapila

Instagram kiristää liekaa käytettyjen hashtagien suhteen.

Kuvapalvelu Instagram on päättänyt puuttua jälleen hakusanojen käyttöön palvelussaan. Independent-julkaisu uutisoi, että Instagram aikoo sensuroida entistä enemmän hakusanoja, eli hashtageja, palvelusta puuttuakseen syömishäiriöiden ihannointiin.

Instagram alkoi ensimmäisen kerran vuonna 2012 puuttua palvelun hakusanoihin. Se on jo piilottanut käyttäjiltä useita syömishäiriöihin viittaavia hakusanoja, mutta nyt on huomattu, että palvelussa on runsaasti muun muassa bulimiaan ja muihin syömishäiriöihin viittaavia hashtageja, joita ei ole vielä lisätty "mustalle" listalle eli käyttäjien tavoittamattomiin.

Instagram on kehittänyt muun muassa syömishäiriöihin liittyvien hakusanojen varalle ilmoituksen, joka tulee ruudulle hakusanan käyttämisen jälkeen. Siinä varmistetaan, haluaako käyttäjä todella hakea kyseistä materiaalia. Lisäksi siinä tarjotaan apua käyttäjälle, joka voi olla itse avun tarpeessa.

(kuva: Instagram)

Vuonna 2017 valmistuneessa tutkimuksessa selvisi, että sosiaalisessa mediassa hälyttävän suuri määrä sosiaalisen median käyttäjiä ihannoivat ja mainostivat syömishäiriöitä. Ilmiön pelätään aiheuttavan yhä useammille nuorille syömishäiriöitä.

Lähde: Independent

Lue myös: Eniten käytetyt hashtagit listattiin - arvaatko, mikä kiri ykköseksi tänä vuonna?

Lue myös: Itkuvaroitus! 12-vuotias poika hankki itselleen töitä ostaakseen hautakiven parhaalle ystävälleen

Lue myös: Mies avasi vihdoin eksältään saadun lahjan 47 vuoden jälkeen - sisältö oli katkeransuloinen

Kilpailut

Uusimmat