Kuva: Shutterstock

Eniten käytetyt hashtagit listattiin - arvaatko, mikä kiri ykköseksi tänä vuonna?

14.12.2018 09:45 - Katariina Auvinen

Seksuaalisen ahdistelun ehkäiseminen nousi puheenaiheeksi tänä vuonna Instagramissa.

Niin Instagramissa kuin Twitterissäkin on tapana käyttää aihetunnisteita eli hashtageja, joilla muutkin käyttäjävät voivat löytää samankaltaisia julkaisuja. Nyt Marie Claire-julkaisu on listannut tämän vuoden käytetyimmät aihetunnisteet. 

Ykkönen ei tule monellekaan yllätyksenä. Jo viime vuoden aikana alkanut #MeToo -kampanja kampanjoi seksuaalista ahdistelua vastaan. Alkujaan kampanaja lähti liikkelle lokakuussa 2017, kun näyttelijä Alyssa Milano kertoi oman kokemuksen ja kehoitti myös muita kertomaan kohtaamastaan seksuaalisesta ahdistelusta kyseisellä aihetunnisteella. 

#MeToo -hashtagia käytti tänä vuonna yli 1.5 miljoonaa käyttäjää pelkästään Instagramissa. Sen lisäksi aiheeseen liittyvä #TimesUp -aihetunniste oli seuraavaksi käytetyin . Sitä käytettiin liki 600 000 kertaa, kun taas #marchforourlives -tunnistetta hieman yli 500 000 kertaa. 

#TimesUp -kampanja liitettiin vahvasti elokuva-alan työntekijöihin. Monet näyttelijät käyttivät aihetunnistetta Suomessakin, jotta he toisivat viestinsä esille, etteivät sulattaisi työympäristössään minkäänlaista seksuaalista ahdistelua. 

Lue myös: Khloé Kardashianin muuttunut ulkonäkö herätti kysymyksiä - kauneusoperaatiot menivät liian pitkälle?

Lue myös: Näyttelijäkaunotar sanoutui irti #MeToo -kampanjasta Asia Argenton takia - "Se on oksettavaa"

Lue myös: #MeToo:n johtohahmo tyynnyttelee uusinta ahdistelukohua, jossa tekijä on nainen - somessa leimahti

Lähde: Marie Claire 

Kilpailut

Uusimmat