Kuva: AOP

Disneyn Kaunotar ja hirviö -elokuva antaa vahingollisen kuvan lapsille - tutkijat väittävät

08.04.2019 14:15 - Katariina Auvinen

Tutkijoiden mukaan elokuvassa suositaan väkivaltaista suhdetta.

Englannissa sijaitsevan East Anglian yliopiston tutkijat ovat sitä mieltä, että Disneyn vanhat elokuvat voivat antaa huonoa esimerkkiä lapsille elämästä, kehonkuvasta ja parisuhteesta. Tutkijat uskovat, että esimerkiksi Lumikki ja Prinsessa Ruusunen kielivät huonoa esimerkkiä kehonkuvasta. 

Humanistisen aineiden lehtori Victoria Cannin mukaan kuitenkin Kaunotar ja Hirviö on kaikista huonoin vaihtoehto Disneyn elokuvista. Cannin mukaan elokuva antaa aivan vääränlaisen kuvan parisuhteesta ja sen normeista. 

Kaunotar ja hirviö -elokuvassa Belle-niminen tyttö pelastaa isänsä linnasta, jossa hän on vankina. Hirviö, joka on pitänyt isää vankina suostuu vapauttamaan isän, jos Belle jäisi linnaan. Belle jää linnaan, jossa hän hiljalleen huomaa tavaroiden puhuvan ja mieltyykin linnaa hallitsevaan hirviöön. 

- Elokuva antaa pienille lapsille vioittuneen kuvan parisuhteesta ja siitä, että jos naista pitää väkipakolla suhteessa tarpeeksi kauan, hän kyllä tottuu siihen. Elokuvan lopussa hirviö muuttuu komeaksi prinssiksi, joka taas antaa kuvan siitä, että nyt kun mies on komea, hän ei voi olla uhkaava tai aggressiivinen, Cann kertoo. 

Sen sijaan tutkijat ovat ylistäneet megasuosion saanutta Frozen-elokuvaa, joka kielii ystävyyden ja perheen puolesta. 

Lue myös: Uusi Kaunotar ja hirviö on jo rikkonut merkittävän elokuvaennätyksen - aiempana haltijana Grease

Lue myös: Kaunotar ja hirviö -elokuvan uudet julisteet ihastuttavat - katso!

Lähde: Mirror 

Kilpailut

Uusimmat