Kuva: Shutterstock

Mitkä ovat olleet kuolevien viimeiset sanat? Hoitoalalla työskentelevät kertovat

05.05.2019 12:15 - Katariina Auvinen

Keskustelu on käynyt kuumana yhteisöpalvelussa.

Kukaan meistä ei pysy täällä ikuisesti. Joillekin kuolema on luonnollinen jatkumo, kun taas toiset hieman pelkäävät sitä. Sairaanhoitoalalla olevat ihmiset kohtaavat kuolemaa työssään ja he myös kuulevat monien viimeiset sanat. 

Sairaanhoitoalalla työskentelevät ovat kertoneet unohtumattomimmat viimeiset sanat, joita he ovat kuulleet kuolevilta potilailtaan. He ovat jakaneet kokemuksiaan yhteisöpalvelu Redditissä, jossa keskustelu on kerännyt jo yli 14 000 kommenttia. 

"Eräs potilaani kertoi, että hänen kaappinsa päällä on joku, joka hohtaa, ennen kuin hän meni tajuttomaksi ja lopetti hengittämisen. Kaapin päällä ei luonnollisestikaan ollut ketään." 

"Kun olin kuljettamassa sydänkohtauksen saanutta potilasta sairaalaan, saimme hänet elpymään hetkeksi. Tuolloin hän sanoi minulle, ettei näe valoa. Sen jälkeen potilaan sydän lopetti toimintansa. Hänen sanansa jäivät vaivaamaan minua." 

"Monet potilaat valitsevat hetken, jolloin heidän on hyvä kuolla. Se tapahtuu monesti silloin, kun heidän rakkaansa ovat lähellä. Olen nähnyt näin käyvän useasti." 

"Eräällä miehellä oli keuhkosyöpä, joka oli levinnyt ja vienyt hänen voimansa. Miehen vaimo oli sairaalasängyn vierellä ja kuulin hänen kertovan miehelleen, että jos tämän pitää mennä, hän ymmärtää ja rakastaa tätä. Mies näytti vaimolleen peukkua ja menehtyi kymmenen minuuttia myöhemmin." 

"Eräs potilas pelkäsi kuolevansa yksin. Kolme hoitajaa pidimme häntä kädestä aina kolme tuntia kerrallaan. Hieman yli puolen yön, hänen perheensä ennätti paikalle ja muutamia minuutteja myöhemmin, hän menehtyi." 

"Kun lähdin viimeisen kerran isoisäni luota, kerroin rakastavani häntä ja että näkisin hänet myöhemmin. Isoisäni kertoi rakastavansa minua myös, muttemme näkisi enää. Ihmettelin asiaa tuolloin, mennessäni työvuorooni sairaalaan, mutta viikko tämän jälkeen hän menehtyi keuhkokuumeeseen." 

"Olen kotihoitaja ja olin hakemassa yhtä asiakastani sairaalasta. Hän halusi vielä yhden oluen ennen kuin lähtisimme, mutta en antanut hänelle sitä. Olisi pitänyt." 

"Eräs mies kärsi sydänkohtauksesta. Työskentelimme tunnin hänen hyväkseen, jotta hänet saataisiin eloon. Hän virkosi hetkeksi, jolloin mies pahoitteli kovasti aiheuttamaansa harmia. Sen jälkeen hän valitettavasti menehtyi." 

Lue myös: Koskettava tarina edesmenneestä miehestä levisi netissä - ihmiset tuohtuivat kuolinsyystä

Lue myös: Näyttelijätähti selvisi hengenvaarallisesta aivohalvauksesta: "Pelkäsin jatkuvasti, että kuolen"

Lähde: LAdbible & Reddit 

Kilpailut

Uusimmat