Kuva: Shutterstock

Vegaanitrendi näkyy myös seksivälinekaupassa - liukuvoiteita voi käyttää myös smoothieen

02.05.2019 09:30 - Reija Saarinen

Ympäristötietoisuus on nykyään yhä yleisempää ja esimerkiksi vegaanisia tuotteita suositaan yhä enemmän.

Vegaani- ja luomutuotteiden suosiminen jokapäiväisissä ostopäätöksissä on noussut kasvavaksi trendiksi Suomessa. Mielenkiintoista on se, että monista makuuhuoneista löytyy myös liukuvoiteita, joita voi käyttää pääasiallisen tarkoituksen lisäksi myös smoothieissa.

Kaalimato.comin mukaan etenkin ihoystävälliset ja luonnonmukaiset tuotteet kiinnostavat suomalaisia kuluttajia, mutta myös vegaanisten tuotteiden kysyntä kasvaa jatkuvasti.

– Suomalaiset kaipaavat ennen kaikkea sellaisia tuotteita, joiden ainesosaluettelo on mahdollisimman lyhyt ja jotka on valmistettu luonnollisista ainesosista. Myös kemikaalittomia ja ihoystävällisiä tuotteita tiedustellaan enenevissä määrin, Kaalimadon seksuaaliterapeutti Annukka Lavikainen kertoo.

Markkinoilla onkin tällä hetkellä muun muassa vegaanisia kondomeita sekä syömäkelpoisia liukuvoiteita. Sen lisäksi markkinoille on tullut myös biohajoava vibraattori.

– Makuliukuvoiteen pääainesosina on veden lisäksi kasvipohjainen glyseriini ja luonnolliset aromiaineet, Lavikainen kertoo.

– Kyseinen biohajoava vibraattori on valmistettu maissitärkkelyspohjaisesta materiaalista, jonka valmistuksessa kuluu huomattavasti vähemmän energiaa kuin useimpien muiden vibraattoreiden tuotannossa ja valmistuksessa. Biohajoava vibraattori voidaan myös kompostoida teollisesti, Lavikainen selventää.

– Ladattavat sekä ladattavilla paristoilla toimivat vibraattorit ovat muutenkin perinteisiä paristokäyttöisiä vibraattoreita ekologisempi valinta, Lavikainen lisää.

Lue myös: Seksin harrastaminen vaikuttaa aivoihin monin tavoin - edistää muun muassa muistin toimintaa

Lue myös: Seksi ensimmäisillä treffeillä kannattaa - asiantuntijat kertovat miksi

Suosittelemme

Kilpailut

Uusimmat