Kuva: Shutterstock/ Raquel França

Yleiset tavat, jotka ärsyttävät todella monia - syyllistytkö?

29.05.2019 17:45 - Katariina Auvinen

Muun muassa sormien naksautteleminen ja levottomat jalat aiheuttavat pahennusta ihmisissä.

Meillä kaikilla on joitain tapoja, joita saatamme tehdä täysin ajattelematta. Tavat saattavat kuitenkin ärsyttää ympärilläsi olevia ihmisiä, mutta he eivät kehtaa sanoa asiasta sinulle. The List -julkaisu kokosi yhteen arkipäiväiset tavat, jotka ärsyttävät monia. 

Levottomat jalat 

Koulussa tai kokouksessa tulee helposti huomanneeksi ihmisen, joka tärisyttää jalkojaan pöydän alla. Monet eivät edes huomaa tärisyttävänsä jalkojaan, koska he keskittyvät johonkin muuhun asiaan. Tämä yleinen tapa kuitenkin ärsyttää helposti muita, jotka joutuvat olemaan lähietäisyydellä. 

Äänekäs syöminen 

Suurinta osaa ärsyttää, jos joku syö äänekkäästi mässyttäen. Joissain kulttuureissa äänekäs syöminen on kohteliasta, mutta jotkut eivät edes huomaa syövänsä suu auki. Jos sinusta tuntuu, ettet voi olla edes samassa tilassa, voit kärsiä misofoniasta. Misofonia tarkoittaa, että henkilö on herkistynyt jokapäiväisille äänille. 

Päälle puhuminen 

Kerrot omaa juttuasi, mutta toinen keskustelukumppani puhuu omaa asiaansa päälle vaikket vielä lopettanut. Tämä on myös yksi ärsyttävimmistä piirteistä, joihin varmasti moni meistä syyllistyy siinä vaiheessa, kun innostumme. Malta siis hetki ja anna toisen puhua loppuun. Voit myös ystävällisesti sanoa tällaiselle henkilölle, että et vielä lopettanut. 

Sylkeminen 

Tutkimusten mukaan miehet sylkevät enemmän kuin naiset. Tätä on selitetty osin sillä, että miehet olettavat sylkemisen tekevän heistä toisten silmissä miehekkäämpiä. Suurin osa pitää sylkemistä kuitenkin todella oksettavana tapana. Toisaalta miehillä on myös suuremmat sylkirauhaset, jolloin sylkeä muodostuu enemmän. 

Sormien naksautteleminen 

Monet syyllistyvät sormien naksautteluun. Aiemmin varoiteltiin siitä, että naksauttelu saattaa aiheuttaa nivelrikkoa, mutta tutkimusten mukaan näin ei kuitenkaan ole. Sen sijaan se on tapa, joka ärsyttää monia. 

Lue myös: Susanna asuu perheineen Dubaissa - kertoo nyt suurimmat arkeen liittyvät erot Suomeen verrattuna

Kuva: Shutterstock/Raquel França

Lähde: The List 

Suosittelemme

Kilpailut

Uusimmat