Kuva: Petra Kivimaan albumi

Petran lemmikistä piti tulla 20-kiloinen, mutta toisin kävi: 'Pottu on saanut paljon rakkautta'

31.05.2019 12:15 - Henna Koste

Pihtiputaalainen Petra toteutti unelmansa, kun hän hankki Pottu-possun. Hän kuitenkin tietää, että monet possut kaipaavat kotia muuttuneiden säädösten vuoksi.

Pihtiputaalaisen Petra Kivimaan perheessä riittää vilinää. Petralla on kolme amstaffia, pystykorva ja possu. 11 vuotta täyttävästä amstaffi Paavosta ja 6-vuotiaasta Pottu-possusta on tullut kaverukset. Petra ei kuitenkaan vuonna 2014 possusta haaveillessaan tiennyt, millainen tulevasta perheenjäsenestä oikein tulisi.

- Alkuun toki kauppasin miehelle possua ajatuksella, että ei siitä tule kuin 20 kiloinen. Toisin kävi. Se on saanut paljon rakkautta ja ”substralia”, Petra kuvailee.

Hän oli kuitenkin törmännyt aiemminkin vastaaviin tapauksiin.

- Paljon tapahtuu sitä, että minipossut kasvavat isoiksi. Niistä löytyy paljon tarinoita esimerkiksi minipossu-ryhmästä Facebookista, Petra kertoo.

Paavo ja Pottu sulassa sovussa. (kuva: Petra Kivimaan albumi)

Possua Petra kuvailee perheen päälliköksi.

- Potun koko herättää kunnioitusta, ja harva lähelle uskaltaa. Pihamaalla Pottu on ihan kiltti ja nauttii vieraidenkin rapsutuksista, mutta sisällä tilanne on toinen. Possu on reviiritietoinen ja kannattaa pitää varpaat ja nilkat turvassa, Petra kertoo.

Possusta haaveileville Petralla on kuitenkin useampi vinkki.

- Possu on lemmikkinä toisaalta erittäin helppo, nukkuu paljon ja on todella siisti, mutta haastetta tuo sen toimeliaisuus hereillä ollessa. Possu tarvitsee paljon ulkoilua ja pihalla kärsälle töitä eli maan tonkimista. Suosittelen perehtymään hyvin tarkasi minipossun hoito-ohjeisiin ja kiristyneisiin ulkoilusäädöksiin. Todella moni aikuinen possu etsii nyt uutta kotia aitaussäännösten vuoksi.

Petralle Pottu-possun hankkiminen ei ollut hetken mielijohde. 

- Olin aina haaveillut minipossusta ja maalle muuton myötä se toteutui, Petra iloitsee.

(kuva: Petra Kivimaan albumi)

Lue myös: Nainen luuli pelastaneensa pullean ja aggressiivisen "kissan" - tajusi erheensä seuraavana päivänä

Kilpailut

Uusimmat