Kuva: All over Press

Disney poisti Toy Story 2 -elokuvasta kohtauksen - liian seksistinen nykykatsojille?

03.07.2019 17:30 - Senja Rapila / senja.rapila@bauermedia.fi

Kohtauksessa eräs Toy Story -hahmo vikittelee kahta Barbieta ja lupailee heille apua uralla palveluksia vastaan.

Toy Story -elokuvan uusista julkaisuista on poistettu yksi kohtaus, Independent-sivusto uutisoi. Kyseessä on kohtaus, joka on nähty Toy Story 2 -elokuvassa vuonna 1999. Sittemmin kohtaus on poistettu elokuvan uusissa painoksista, kuten Blue Ray -painoksista ja netissä näkyvistä elokuvista.

Kyseessä on kohtaus, joka näkyy alkuperäisen elokuvan lopputekstien aikana nähtävissä "bloopers" -kohtauksissa, eli tekaistuissa poistetuissa kohtauksissa. Niissä nähdään, kuinka elokuvan hahmo Paukku-Pete on kahden barbin seurassa, flirttailee niille ja hyväilee toisen Barbi-hahmon kättä. Samalla hän toteaa, kuinka hän pystyy hoitamaan barbie-kaksikolle roolit tulevasta Toy Story -elokuvasta.

Epäillään, että Disney on poistanut kohtauksen elokuvan uusista painoksista sen vuoksi, ettei koe "vitsin" olevan enää tähän päivään ajankohtainen ja hyväksyttävä. Fanit ovat huomanneet asian ja spekuloineet sitä sosiaalisessa mediassa, mutta Disney ei ole kommentoinut asiaa tiettävästi.

Kohtaus ei ole 1990-luvulla vaikuttanut epäsoveliaalta, mutta tänä päivänä Me Too -liike on tuonut ilmi useita väärinkäytöksiä elokuva-alalla valtaa pitäviltä miehiltä. Esimerkkinä elokuvaohjaaja Harvey Weinstein, jota syytettiin raiskauksesta ja asemansa hyväksikäytöstä lukuisten naisten toimesta. Myös Toy Story 2 -elokuvan ohjaaja John Lasseteria syytettiin vuonna 2018 ahdistavasta käyttäytymisestä kollegoita kohtaan, jonka vuoksi hänen ja Disneyn tiet erkanivat.

Voit katsoa poistetun kohtauksen alla olevalta videolta.

Asiasta uutisoi myös MTV.

Lähde: Independent

Lue myös: Miltä Disney-prinsessat näyttäisivät tosielämässä vuonna 2019? Katso upeat valokuvat

Lue myös: Tikun ja Takun muuttunut ulkonäkö tulevassa sarjassa sai täystyrmäyksen - "Älkää julkaisko tätä"

Lue myös: Naispari ottaa kantaa Frozenin lesbokohuun: "Homous ei tartu, mutta suvaitsevaisuus voi tarttua"

Suosittelemme

Kilpailut

Uusimmat