Google Maps sensuroi talon kokonaan pois katunäkymästä - taustalla kylmäävä tarina

04.07.2019 15:15 - Iiro Myllymäki / iiro.myllymaki@bauermedia.fi

Google Maps on sumentanut kokonaan kiinteistön, joka vuosikymmenen ajan oli kauheuksien näyttämönä.

Google Maps -palvelun katunäkymäominaisuus mahdollistaa pääsyn mitä moninaisimpiin maailman kolkkiin kätevästi omalla tietokoneella tai kännykällä. Itsensä voi heittää palvelussa katsomaan 360 asteen näkymällä katumaisemia vaikka toiselle puolelle maapalloa. Suomen katunäkymät otettiin palvelussa käyttöön vuonna 2010. Street View -kuvista on sensuroitu ihmisten kasvot yksityisyydensuojan säilyttämiseksi, ja myös autojen rekisterikilvet on blurrattu. Nyt LADbible uutisoi kokonaisesta talosta, joka on sensuroitu pois katunäkymästä.

Sensuuri on iskenyt Yhdysvaltojen Clevelandissa sijaitsevalle Seymour Avenue -kadulle. Yksi kadun taloista on sensuroitu pois näkyvistä sumentamalla se tunnistamattomaksi. Voit katsoa kuvakaappauksen Google Mapsista alta. Jos twiitti ei näy alla, klikkaa tästä.

Tämän taustalla on hyvin kylmäävä tarina. Suomessakin uutisoitiin vuonna 2013 paljon Clevelandissa tapahtuneista kidnappauksista. Ariel Castro vangitsi kolme naista kymmeneksi vuodeksi kotiinsa, ja tämä kauhujen talo on juurikin Google Mapsin sensuroima talo Seymour Avenuella.

Kymmenen vuoden vankeuden aikana naiset altistuivat lukuisille pahoinpitelyille ja raiskauksille, ja yksi nainen jopa synnytti lapsen tultuaan Castron raiskaamaksi. Naisten onnistui paeta toukokuussa 2013, kun Castro oli vahingossa jättänyt oven lukitsematta mennessään McDonald’s-ravintolaan. Ariel Castro tuomittiin teoistaan elinkautiseen. Hän teki itsemurhan vankilassa.

Sittemmin talo, johon naiset kidnapattiin, on purettu. Google Maps oli sumentanut talon jo ennen sen purkamista, ja kiinteistö on edelleen sensuroituna.

Lue myös: Kauhajoen suihinotto-automaatti ihmetyttää - näkyy Googlen kartassa!

Lähteet: LADbible, Mirror

Kilpailut

Uusimmat